NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το 28% των ευρωπαίων δεν μπορεί να «αντέξει» οικονομικά διακοπές μιας εβδομάδας

Το 28% των ευρωπαίων δεν μπορεί να «αντέξει» οικονομικά διακοπές μιας εβδομάδας

Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν αμοιβές σε επίπεδο φτώχειας είναι μεταξύ των 35 εκατομμυρίων από τους φτωχότερους Ευρωπαίους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με έρευνα της Eυρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC).

Ενώ η πρόσβαση στις διακοπές έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία, η πλειοψηφία των οικογενειών χαμηλού εισοδήματος παραμένει αποκλεισμένη. Συνολικά, το 28% των πολιτών της ΕΕ δεν μπορούν να αντέξουν διακοπές μιας εβδομάδας -αλλά αυτό αυξάνεται σε 59,5 για άτομα των οποίων το εισόδημα είναι κάτω από το όριο κινδύνου φτώχειας (60% του μέσου όρου).

Η χειρότερη κατάσταση είναι στην Ελλάδα, όπου το 88,9% των ανθρώπων που ζουν σε κίνδυνο φτώχειας δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά διακοπές, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία (86,8%), την Κροατία (84,7%), την Κύπρο (79,2%) και τη Σλοβακία (76,1%).

Η Ιταλία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων σε αυτήν την κατηγορία με 7 εκατομμύρια, ακολουθούμενη από την Ισπανία (4,7 εκατομμύρια), τη Γερμανία (4,3 εκατομμύρια), τη Γαλλία (3,6 εκατομμύρια) και την Πολωνία (3,1 εκατομμύρια).

Πολλοί Ευρωπαίοι των οποίων το εισόδημα είναι κάτω από το 60% του μέσου όρου είναι άνεργοι ή συνταξιούχοι, αλλά αυτή η ομάδα περιλαμβάνει επίσης εκατομμύρια εργαζόμενους με χαμηλή αμοιβή, ιδιαίτερα εκείνους που λαμβάνουν τον νόμιμο κατώτατο μισθό.

Η ανάλυση των δεδομένων της Eurostat από την ETUC και την ETUI διαπίστωσε ότι η ανισότητα επί του θέματος αυξήθηκε σε 16 κράτη μέλη την τελευταία δεκαετία, μεταξύ εκείνων με εισόδημα κάτω του 60% του μέσου όρου και εκείνων με εισόδημα πάνω από αυτό το όριο.

Για παράδειγμα, στη Ρουμανία, το 86,8% των ανθρώπων που ζουν σε κίνδυνο φτώχειας δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά διακοπές, σε σύγκριση με το 46,7% εκείνων με εισοδήματα άνω του 60% του μέσου όρου. Αυτό το χάσμα 40,1 ποσοστιαίων μονάδων αυξήθηκε κατά 17,1 από το 2010.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr