NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Google εγκαταλείπει την Qualcomm και φτιάχνει τα δικά της chipset

Η Google εγκαταλείπει την Qualcomm και φτιάχνει τα δικά της chipset

Η Google ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει τα δικά της chipset για smartphone, υπό την ονομασία Google Tensor, ο οποίος θα «τροφοδοτεί» τα νέα smartphones Pixel 6 και Pixel 6 Pro αυτό το φθινόπωρο.

Γίνεται ,έτσι, ένα ακόμη παράδειγμα εταιρείας που αναπτύσσει τα δικά της chipset. Σε αυτήν την περίπτωση, η Google εγκαταλείπει την Qualcomm. Η κίνηση ακολουθεί την Apple, η οποία χρησιμοποιεί δικούς της επεξεργαστές στους νέους της υπολογιστές, αντί για chipset με την υπογραφή της Intel.

Και όπως η Apple, η Google χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική βασισμένη στην Arm. Οι επεξεργαστές αυτοί είναι χαμηλότερης ισχύος και χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη τη βιομηχανία για κινητές συσκευές, από smartphones έως tablet και φορητούς υπολογιστές.

Η Qualcomm δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Google σε τρέχοντα και μελλοντικά προϊόντα με βάση την πλατφόρμα Snapdragon.

Το Google Tensor θα τροφοδοτήσει νέες συσκευές - ναυαρχίδες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο.

Αυτό, επίσης, είναι μια αλλαγή στρατηγικής για την εταιρεία, η οποία τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται σε προσιτά smartphones Pixel, αντί να προσφέρει συσκευές υψηλών προδιαγραφών. Και δείχνει ότι προσπαθεί και πάλι να ανταγωνιστεί απευθείας την Apple και τη Samsung.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr