NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Hacking επίθεση εναντίον του συστήματος για τα ραντεβού εμβολιασμών στην Ιταλία

Hacking επίθεση εναντίον του συστήματος για τα ραντεβού εμβολιασμών στην Ιταλία

Hackers επιτέθηκαν και έκλεισαν τα συστήματα πληροφορικής της εταιρείας που διαχειρίζεται τα ραντεβού εμβολιασμού για τον COVID-19 στο Λάτσιο, όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.

«Μια ισχυρή επίθεση hacker στο CED (βάση δεδομένων) της περιοχής βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε η περιοχή σε ανάρτηση στο Facebook.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα τα συστήματα έχουν απενεργοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της πύλης υγείας της περιοχής και του δικτύου εμβολιασμών, με προειδοποιήσεις ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού μπορεί να υποστεί καθυστέρηση.

«Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή επίθεση, πολύ σοβαρή... όλα έχουν ξεφύγει. Όλη η περιφερειακή CED δέχεται επίθεση» δήλωσε ο υπεύθυνος υγείας της περιοχής Λάτσιο, Alessio D'Amato.

Σύμφωνα με το ANSA, η ιταλική αστυνομία και οι εισαγγελείς της Ρώμης ερευνούν το θέμα και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έρευνα για να μάθουν ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Η Ιταλία ακολούθησε πρόσφατα τη Γαλλία, ανακοινώνοντας ότι η απόδειξη εμβολιασμού ή ανοσίας από τον COVID-19 θα καταστεί υποχρεωτική για μια σειρά δραστηριοτήτων.

Η κίνηση πυροδότησε μια σειρά διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα ενάντια στην εισαγωγή του λεγόμενου Green Pass, το οποίο δείχνει ότι οι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, έχουν αρνητικό τεστ ή έχουν αναρρώσει από τον COVID-19.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr