NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Huawei επενδύει 100 εκατ. δολάρια για να ενισχύσει την ανάπτυξη startups

Η Huawei επενδύει 100 εκατ. δολάρια για να ενισχύσει την ανάπτυξη startups
04_08_2021 | 11:28 04_08_2021 | 15:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Χρηματοδότησεις

Η κινεζική κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, Huawei, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια στο οικοσύστημα των startups της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα Spark στην Ινδία, αφότου βελτιωθούν οι συνθήκες με την πανδημία Covid-19 στη χώρα, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος.

Ο αντιπρόεδρος της Huawei Asia Pacific, Jay Chen, τόνισε ότι η εταιρεία ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα στη Σιγκαπούρη και στη συνέχεια το επέκτεινε σε άλλες οικονομίες της περιοχής APAC, όπως η Ταϊλάνδη, η Σρι Λάνκα και η Μαλαισία.

«Επενδύουμε σε αυτά τα οικοσυστήματα και τους παρέχουμε ένα ανοικτό και συνεργατικό οικοσύστημα ΤΠΕ. Η Ινδία είναι μια πολύ σημαντική χώρα για τη Huawei. Έχει καλό οικονομικό περιβάλλον και δεξαμενή ταλέντων.

Καθώς η κατάσταση με την πανδημία θα βελτιώνεται, έχουμε σχέδια να διευρύνουμε το πεδίο αυτής της πρωτοβουλίας για να υποστηρίξουμε το ισχυρό οικοσύστημα των startups της Ινδίας», δήλωσε ο Chen.

Η Huawei επενδύει κεφάλαια στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη για την ανάπτυξη hub καινοτομίας.

Στη σύνοδο κορυφής Huawei Cloud Spark Founders που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι το πρόγραμμα θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην ανάπτυξη τεσσάρων επιπλέον startup hub στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, τη Σρι Λάνκα και το Βιετνάμ, με πρωταρχικό στόχο την εισαγωγή 1.000 startups και τη διαμόρφωση 100 scaleups.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr