NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τα ΗΑΕ αποκαλύπτουν σχέδια για παραγωγή πόσιμου νερού από τον αέρα

Τα ΗΑΕ αποκαλύπτουν σχέδια για παραγωγή πόσιμου νερού από τον αέρα
04_08_2021 | 13:32 04_08_2021 | 17:23
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν «γεννήτριες νερού» που θα μετατρέπουν την υγρασία στον αέρα σε πόσιμο νερό για δημόσια κατανάλωση.

Υποστηριζόμενοι από φιλική προς το περιβάλλον ηλιακή ενέργεια, οι «υπερ-αφυγραντήρες» θα προσφέρουν άφθονη και αδιάκοπη παροχή νερού από τον υγρό αέρα των ΗΑΕ.

Περίπου 20 από αυτούς μπορούν να παράγουν 6.700 λίτρα γλυκού νερού την ημέρα, όταν οι τοπικές συνθήκες βρίσκονται στους 26 ° C και με 60 % υγρασία.

Η τεχνολογία θα δοκιμαστεί ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος τον Οκτώβριο, και, εφόσον είναι επιτυχής, θα διατεθεί στη Masdar - μια φουτουριστική «βιώσιμη πόλη» που χτίζεται αυτή τη στιγμή δίπλα στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι.

Η Masdar τροφοδοτείται από ένα εντυπωσιακό πεδίο έκτασης 54 στρεμμάτων, 87.777 ηλιακών συλλεκτών, καθώς και από επιπλέον πάνελ στις στέγες των κτιρίων της.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τεχνολογία χωρίς άνθρακα θα βοηθήσει στην ανακούφιση της εξάρτησης των ΗΑΕ από την αφαλάτωση θαλασσινού νερού και τις ακριβές εισαγωγές εμφιαλωμένου νερού.

Το Masdar City άρχισε να κατασκευάζεται τον Φεβρουάριο του 2008, αλλά η πλήρης ολοκλήρωσή του πλήττεται από προβλήματα, μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2030 το νωρίτερο - οπότε θα φιλοξενήσει περίπου 40.000 άτομα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr