NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

«Ναι» σε περικοπή μισθού και τηλεργασία, «όχι» στην επιστροφή στο γραφείο

«Ναι» σε περικοπή μισθού και τηλεργασία, «όχι» στην επιστροφή στο γραφείο

Μια νέα έρευνα έδειξε ότι πολλοί Αμερικανοί λένε ότι θα ήταν πρόθυμοι να λάβουν μειωμένους μισθούς, να εγκαταλείψουν ημέρες άδειας ή να διαθέσουν περισσότερες ώρες για μια δουλειά που μπορεί να πραγματοποιηθεί απομακρυσμένα.

Μετά από περισσότερο από έναν χρόνο πλήρους ή μερικής εξ αποστάσεως εργασίας, οι εργοδότες προσπαθούν να επαναφέρουν τους εργαζόμενους στο γραφείο, ακόμη και όταν η μετάλλαξη δέλτα κυριαρχεί στις ΗΠΑ.

Ορισμένοι εργαζόμενοι δεν ενθουσιάζονται με την προοπτική - είτε ανησυχούν για την υγεία τους, έχουν ευθύνες που τους κρατούν στο σπίτι, είτε απλά δεν θέλουν να επιστρέψουν σε μια ανεπιθύμητη μετακίνηση.

Μια διαδικτυακή έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Breeze, διαπίστωσε ότι το 65% των Αμερικανών εργαζομένων που δήλωσαν ότι οι δουλειές τους μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως, είναι πρόθυμοι να δεχθούν μείωση στους μισθούς τους κατά 5% -που θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει πολλά χρόνια αυξήσεων- για να μείνουν σπίτι.

Η διαδικτυακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Pollfish στις 20 και 21 Ιουλίου, περιελάβανε απαντήσεις από 1.000 άτομα που δήλωσαν ότι «απασχολούνται ή αναζητούν απασχόληση σε εργασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου από απόσταση».

Οι περισσότεροι άνθρωποι δήλωσαν ότι δεν θα δέχονταν περικοπή άνω του 5%, αλλά το 15% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμοι να χάσουν το 25% του μισθού τους για να είναι εξ αποστάσεως.

Σχεδόν οι μισοί - 46% - δήλωσαν ότι θα άφηναν το ένα τέταρτο των αδειών τους και το 15% δήλωσαν ότι θα παραιτούνταν από όλες τις άδειες μετ' αποδοχών για να μπορέσουν να εργαστούν από το σπίτι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr