NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο πρόεδρος της Huawei λέει ότι «στόχος είναι η επιβίωση» - Μείωση εσόδων κατά 29%

Ο πρόεδρος της Huawei λέει ότι «στόχος είναι η επιβίωση» - Μείωση εσόδων κατά 29%
06_08_2021 | 12:48 06_08_2021 | 12:50
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

​Ο πρόεδρος της Huawei είπε ότι «ο στόχος της κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας «είναι να επιβιώσει» καθώς τα έσοδα μειώθηκαν σχεδόν κατά 30% στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η εταιρεία με έδρα τη Σενζέν, η οποία μπήκε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ το 2019, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παρουσίασε έσοδα 320,4 δισεκατομμυρίων γουάν το πρώτο εξάμηνο του 2021. Πρόκειται για σημαντική πτώση από τα 454 δισεκατομμύρια γουάν που κατέγραψε στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η Huawei δήλωσε ότι το περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 0,6% σε 9,8%, σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της αποδοτικότητας, και πρόσθεσε ότι η συνολική απόδοση ήταν σύμφωνη με τις προβλέψεις.

Ο Eric Xu, ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, σημείωσε ότι η εταιρεία έχει θέσει τους στρατηγικούς της στόχους για τα επόμενα πέντε χρόνια. «Στόχος μας είναι να επιβιώσουμε και να το κάνουμε βιώσιμα», είπε.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έβαλε τη Huawei στη μαύρη λίστα το 2019, μια κίνηση που εμποδίζει τις αμερικανικές εταιρείες να συνεργαστούν με αυτήν. Για παράδειγμα, η Google δεν έχει πλέον άδεια να της παραχωρήσει άδεια για το λειτουργικό της σύστημα Android.

Η μαύρη λίστα εμποδίζει τις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν ή να μεταφέρουν τεχνολογία στην Huawei, εκτός εάν τους χορηγηθεί ειδική άδεια. Εμπόδισε την ικανότητα της Huawei να σχεδιάζει τα δικά της chipset και να προμηθεύει άλλα εξαρτήματα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr