NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συσκευαστήριο κρεάτων ζητά από τους 120.000 εργαζομένους του να εμβολιαστούν

Συσκευαστήριο κρεάτων ζητά από τους 120.000 εργαζομένους του να εμβολιαστούν
06_08_2021 | 14:38 06_08_2021 | 14:39
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Το συσκευαστήριο κρεάτων Tyson Foods ανακοίνωσε προς τους 120.000 υπαλλήλους του στις ΗΠΑ ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως φέτος, ενώ θα τους καταβάλει μπόνους 200 δολαρίων για να το κάνουν.

Η εταιρεία είπε ότι 56.000 υπάλληλοι στις ΗΠΑ έχουν ήδη εμβολιαστεί. Οι εργαζόμενοι στο γραφείο έχουν προθεσμία έως την 1η Οκτωβρίου για να εμβολιαστούν πλήρως, ενώ οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο έχουν έως την 1η Νοεμβρίου.

«Είναι απολύτως σαφές ότι ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τις οικογένειές μας και τις κοινότητές μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ντόνι Κινγκ σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους.

Η Tyson σχεδιάζει να δώσει το μπόνους των $ 200 στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής που εμβολιάζονται, εκτός από την τρέχουσα πολιτική παροχής έως και τεσσάρων άδειες μετ' αποδοχών για εμβολιασμό εκτός εργασίας ή μέσω εξωτερικού παρόχου. Η επιπλέον αμοιβή, καθώς και η προθεσμία, υπόκεινται σε συνομιλίες με συνδικάτα που εκπροσωπούν αυτούς τους εργαζόμενους.

Η United Food and Commercial Workers, η οποία εκπροσωπεί 24.000 εργαζόμενους της Tyson, δήλωσε ότι θα συναντηθεί με την εταιρεία τις επόμενες εβδομάδες για να συζητήσουν την εντολή και να διασφαλίσουν ότι προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το συνδικάτο είπε ότι ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν, αλλά σημείωσε ανησυχίες σχετικά με την εντολή εμβολιασμού της εταιρείας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr