NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τέλος οι μαγνητικές λωρίδες στις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Τέλος οι μαγνητικές λωρίδες στις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες
17_08_2021 | 12:58 17_08_2021 | 12:59
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η Mastercard καταργεί σταδιακά τη χρήση μαγνητικών λωρίδων στις πιστωτικές και χρεωστικές της κάρτες, μέσα στην επόμενη δεκαετία, καθώς η βιομηχανία κινείται προς πιο ασφαλείς ή βολικές εναλλακτικές λύσεις, όπως τα chipset και οι ανέπαφες πληρωμές.

Η εταιρεία αναφέρει ότι θα είναι το πρώτο δίκτυο πληρωμών που θα καταργήσει σταδιακά την τεχνολογία, η οποία χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960.

Η Mastercard λέει ότι η μετάβαση θα ξεκινήσει το 2024, όταν η μαγνητική λωρίδα δεν θα απαιτείται πλέον για νέες κάρτες σε περιοχές όπως η Ευρώπη, όπου οι κάρτες με chipset χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως. Στις ΗΠΑ, όπου η υιοθέτηση ήταν πιο αργή, η μετάβαση θα ξεκινήσει το 2027.

Από το 2029, καμία νέα χρεωστική ή πιστωτική κάρτα Mastercard δεν θα διαθέτει μαγνητική λωρίδα και θα εξαφανιστούν εντελώς έως το 2033.

Αν και οι κάρτες με chipset τοποθετούνται ως ο διάδοχος των μαγνητικών λωρίδων, η Mastercard σημειώνει ότι οι ανέπαφες πληρωμές, που μπορούν να γίνουν είτε με κάρτα είτε με ψηφιακή χρήση των περισσότερων σύγχρονων smartphone, έχουν εκτοξευθεί σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το ποσό των ανέπαφων συναλλαγών αυξήθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με πέρυσι.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 45 τοις εκατό των προσωπικών συναλλαγών κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν ανέπαφες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr