NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κίνα: Ενισχύει τον έλεγχο του τεχνολογικού τομέα, με νέους κανόνες

Κίνα: Ενισχύει τον έλεγχο του τεχνολογικού τομέα, με νέους κανόνες

Η Κίνα προχώρησε σε ενίσχυση του ελέγχου του τεχνολογικού της τομέα, δημοσιεύοντας λεπτομερή σχέδια για κανόνες που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού και της διαχείρισης κρίσιμων δεδομένων από τις εταιρείες.

Την Τρίτη, η κρατική διοίκηση για τη ρύθμιση της αγοράς (SAMR) εξέδωσε ένα σύνολο κανονισμών που θα απαγορεύουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και θα περιορίζουν τη χρήση δεδομένων χρήστη.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, το οποίο είναι ανοιχτό για σχόλια πριν από την προθεσμία της 15ης Σεπτεμβρίου, οι φορείς εκμετάλλευσης Διαδικτύου «δεν πρέπει να εφαρμόζουν ή να βοηθούν στην εφαρμογή αθέμιτου ανταγωνισμού στο Διαδίκτυο, να διαταράσσουν τη σειρά του ανταγωνισμού στην αγορά, να επηρεάζουν τις δίκαιες συναλλαγές στην αγορά».

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η ρυθμιστική αρχή, οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων δεν πρέπει να χρησιμοποιούν δεδομένα ή αλγόριθμους για να παραβιάζουν την επισκεψιμότητα ή να επηρεάζουν τις επιλογές των χρηστών. Δεν μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιούν τεχνικά μέσα για παράνομη καταγραφή ή χρήση δεδομένων άλλων επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή, θα απαγορεύεται στις εταιρείες να κατασκευάζουν ή να διαδίδουν παραπλανητικές πληροφορίες για να βλάψουν τη φήμη των ανταγωνιστών και θα πρέπει να σταματήσουν πρακτικές μάρκετινγκ, όπως ψεύτικες κριτικές, κουπόνια ή κίνητρα σε μετρητά - που χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν θετικές αξιολογήσεις.

Λίγο μετά τη δημοσίευση των σχεδίων τεχνικών κανόνων, το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει, επίσης, κανονισμούς για την προστασία των φορέων υποδομής ζωτικής σημασίας, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Το Κρατικό Συμβούλιο είπε ότι οι φορείς εκμετάλλευσης πρέπει να διενεργούν επιθεωρήσεις ασφαλείας και εκτιμήσεις κινδύνου μία φορά το χρόνο και να δώσουν προτεραιότητα στην αγορά «ασφαλών και αξιόπιστων προϊόντων και υπηρεσιών δικτύου».

Η κινεζική κυβέρνηση έχει επίσης προχωρήσει σε απόκτηση μετοχών στους εγχώριους κολοσσούς ByteDance και Weibo.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr