NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ξεκινά ευρεία έρευνα για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla

Ξεκινά ευρεία έρευνα για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ξεκίνησαν τη μεγαλύτερη διερεύνηση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla, επικεντρωμένη σε μια σειρά συγκρούσεων με οχήματα έκτακτης ανάγκης που οδήγησαν σε πολλούς τραυματισμούς και τουλάχιστον έναν θάνατο.

Η αμερικανική National Highway Traffic Safety Administration λέει ότι βάζει στο «μικροσκόπιο» 11 ατυχήματα, στα οποία αυτοκίνητα της Tesla χτύπησαν άλλα οχήματα.

Εκτιμάται ότι 765.000 οχήματα που παρήχθησαν μεταξύ 2014 και 2021, συμπεριλαμβανομένων όλων των μοντέλων της γκάμας της Tesla - των Model S, X, 3 και Y - καλύπτονται από την έρευνα.

Η έρευνα αναμένεται πως θα «αξιολογήσει τις τεχνολογίες και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση, την υποβοήθηση και την επιβολή της εμπλοκής του οδηγού κατά τη λειτουργία αυτόματου πιλότου», όπως δήλωσε η NHTSA.

Παράλληλα, η έρευνα θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της «ανίχνευσης και απόκρισης σε αντικείμενα και συμβάντα» του συστήματος και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό έχει σχεδιαστεί για να είναι λειτουργικό.

Η έρευνα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας και έρχεται καθώς η Tesla διευρύνει τη διαθεσιμότητα της λεγόμενης λειτουργίας Full Self-Driving, για την οποία είπε στις ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια ότι δεν είναι στην πραγματικότητα τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Τα οχήματα της Tesla που ενεπλάκησαν σε κάθε ένα από τα 11 ατυχήματα χρησιμοποιούσαν Autopilot ή Traffic Aware Cruise Control.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr