NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Smartphones: Η Google βάζει τέλος στους φορτιστές εντός των συσκευασιών

Smartphones: Η Google βάζει τέλος στους φορτιστές εντός των συσκευασιών

Η Google μπαίνει στη λίστα των κατασκευαστών που απομακρύνουν τον φορτιστή από τη συσκευασία των smartphone της, λέγοντας ότι αναμένει πως το Pixel 5A θα είναι η τελευταία της συσκευή που θα τον περιλαμβάνει.

Αυτό σημαίνει ότι τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro δεν θα περιλαμβάνουν περιλαμβάνουν φορτιστή, όταν φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων αυτό το φθινόπωρο.

Η εταιρεία λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη έναν φορτιστή USB-C, οπότε δεν χρειάζεται πλέον να τον συμπεριλάβει στις συσκευασίες.

Η Apple και η Samsung παρουσίασαν παρόμοια επιχειρήματα, όταν ανακοίνωσαν ότι δεν θα προσφέρουν πλέον φορτιστή εντός των συσκευασιών. Σε κάθε περίπτωση, είναι πιθανό ότι η εξοικονόμηση κόστους έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτές τις αποφάσεις.

Υπάρχει επίσης ένα περιβαλλοντικό επιχείρημα για την απόρριψη του φορτιστή: οι λιγότεροι φορτιστές θεωρητικά μειώνουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Ωστόσο, ένα πράγμα φαίνεται σίγουρο: με αυτούς τους τρεις μεγάλους κατασκευαστές smartphone να δεσμεύονται να αφαιρέσουν τον φορτιστή, θα είναι ευκολότερο και για τις μικρότερες εταιρείες να κάνουν το ίδιο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr