NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Καταγγελίες για τοξικό περιβάλλον εργασίας στο στούντιο του Assassin’s Creed Valhalla

Καταγγελίες για τοξικό περιβάλλον εργασίας στο στούντιο του Assassin’s Creed Valhalla

Η Ubisoft Singapore, το στούντιο πίσω από το video game Skull & Bones και συμπαραγωγός του Assassin’s Creed Valhalla, ερευνάται από τις Αρχές για καταγγελίες σχετικά με ανάρμοστη συμπεριφορά εντός των εργασιακών του χώρων.

Οι Straits Times αναφέρουν ότι η Tripartite Alliance for Fair and Progressive Employment Practices (TAFEP) ξεκίνησε την έρευνά της αφού έλαβε ανώνυμα σχόλια σχετικά με τις συνθήκες στο στούντιο.

Η έρευνα ακολουθεί ένα δημοσίευμα του Kotaku τον περασμένο μήνα, το οποίο βασιζόταν σε συνομιλίες με πάνω από 20 νυν και πρώην υπαλλήλους σχετικά με αναφορές για το τοξικό περιβάλλον εργασίας του στούντιο.

Πηγές ανέφεραν ότι οι γυναίκες υπάλληλοι υποβάλλονταν μερικές φορές σε ανεπιθύμητη φυσική επαφή και ότι οι επακόλουθες έρευνες από το HR παρατείνονται για μήνες και οδηγούν σε μικρές ποινές. Το στούντιο φέρεται επίσης να αντιμετωπίζει φυλετικές ανισότητες.

Οι Straits Times υποστηρίζουν ότι τέτοιες έρευνες συνήθως περιλαμβάνουν συνεντεύξεις με επηρεαζόμενα μέρη και μπορεί να οδηγήσουν σε αστικές ή ποινικές κυρώσεις. Οι αστικές κυρώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό του στούντιο από την υποβολή αιτήσεων για νέες κάρτες εργασίας για αλλοδαπούς υπαλλήλους, ενώ πιο σοβαρές παραβάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ποινική έρευνα.

Σε μια δήλωση που δόθηκε στο Verge, η Ubisoft είπε ότι γνώριζε ότι είχαν σταλεί σχόλια στην TAFEP, αλλά είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει την έρευνα ενώ οι συζητήσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη.

«Κάθε στούντιο της Ubisoft, συμπεριλαμβανομένης της Ubisoft Singapore, προσπαθεί να δημιουργήσει και να προωθήσει μια κουλτούρα για την οποία τα μέλη και οι συνεργάτες της ομάδας μπορούν να είναι υπερήφανοι», ανέφερε η εταιρεία. «Δεν ανεχόμαστε και δεν θα ανεχτούμε διακρίσεις ή καταχρήσεις».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr