NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Νομοθεσία για κοινό φορτιστή συσκευών θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Νομοθεσία για κοινό φορτιστή συσκευών θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα νομοθεσία για την θεσμοθέτηση ενός κοινού φορτιστή για κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές εντός του μπλοκ των 27 κρατών, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η κίνηση αναμένεται πως θα επηρεάσει περισσότερο τον κατασκευαστή των iPhone, την Apple, παρά τους αντιπάλους της. Τα iPhone και τα περισσότερα προϊόντα της εταιρείας χρησιμοποιούν το πρότυπο Lightning, ενώ οι συσκευές Android το USB-C.

Οι μισοί φορτιστές που πωλήθηκαν με κινητά τηλέφωνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2018 είχαν υποδοχή USB micro-B, ενώ το 29% είχε υποδοχή USB C και το 21% Lightning, όπως διαπίστωσε μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων της Επιτροπής το 2019.

Οι νομοθέτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισαν πέρυσι υπέρ ενός κοινού φορτιστή, αναφερόμενοι σε περιβαλλοντικά οφέλη και ευκολία για τους χρήστες.

Η Apple, η Samsung, η Huawei και η Nokia υπέγραψαν ένα εθελοντικό μνημόνιο συνεννόησης για την εναρμόνιση των φορτιστών πριν από μερικά χρόνια. Ο κλάδος και η Επιτροπή προσπάθησαν στη συνέχεια να καταλήξουν σε τελική επίλυση του θέματος το 2018, αλλά απέτυχαν.

Η Apple προειδοποίησε ότι η ώθηση της ΕΕ για έναν κοινό φορτιστή θα βλάψει την καινοτομία και θα δημιουργήσει ένα βουνό ηλεκτρονικών απορριμμάτων, εάν οι καταναλωτές αναγκαστούν να στραφούν σε νέους φορτιστές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr