NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Για πρώτη φορά, στη δημοσιότητα τα πιο δημοφιλή links στο Facebook

Για πρώτη φορά, στη δημοσιότητα τα πιο δημοφιλή links στο Facebook

Το Facebook έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα πληροφορίες για τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις στην πλατφόρμα του, όσον αφορά στις ΗΠΑ, απαντώντας σε κριτική σύμφωνα με την οποία η εταιρεία είναι σκόπιμα αδιαφανής σχετικά με το κορυφαίο περιεχόμενο στις σελίδες της.

Οι νέες «αναφορές περιεχομένου με μεγάλη προβολή» του Facebook θα είναι διαθέσιμες ανά τρίμηνο, παρουσιάζοντας τις κορυφαίες δημοσιεύσεις στο News Feed, στις ΗΠΑ, για περιόδους τριών μηνών. Με το νέο σύνολο δεδομένων, η πλατφόρμα ελπίζει να καταπολεμήσει την κριτική ότι οι αλγόριθμοί της λειτουργούν μέσα σε ένα «μαύρο κουτί».

Σύμφωνα με το νέο σύνολο δεδομένων, το 87% των αναρτήσεων που οι άνθρωποι είδαν στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους δεν περιλάμβαναν εξωτερικούς συνδέσμους. Αυτό είναι αξιοσημείωτο, αλλά δεν είναι πολύ προφανές, καθώς το Facebook εξακολουθεί να έχει ένα απίστευτα τεράστιο πλήθος ανθρώπων που μοιράζονται και βλέπουν συνδέσμους, σε καθημερινή βάση.

Το YouTube είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος τομέας από την επιλεγμένη μέτρηση των «θεατών περιεχομένου». Amazon, Gofundme, TikTok και άλλοι βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα, χωρίς εκπλήξεις.

Όσον αφορά στα πιο δημοφιλή links, οι πέντε πρώτοι σύνδεσμοι περιλαμβάνουν έναν ιστότοπο για αποφοίτους της ποδοσφαιρικής ομάδας Green Bay Packers, μια διαδικτυακή αγορά CBD και το reppnforchrist.com, μια πύλη για μπλουζάκια με θέμα τον Χριστιανισμό.

Η σελίδα για συνδρομές στους Epoch Times και ένας ιστότοπος που είναι γνωστός για τη διάδοση συνωμοσιών υπέρ του Trump ακολουθούν, αν και αντιμετώπισαν ανταγωνισμό από ένα link προς το Tumblr με δύο γάτες.

Το Yahoo και το ABC News είναι τα μόνα εθνικά μέσα ενημέρωσης που συγκαταλέγονται στα κορυφαία 20, ενώ η εταιρεία συγκέντρωσε και μια λίστα με τα post που είδαν οι περισσότεροι άνθρωποι, όπως ένα που θέτει το ερώτημα «εάν η ζάχαρη ταιριάζει στα μακαρόνια».

fb-top-10.jpeg?mtime=20210819113746#asset:290246


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr