NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

LG: Ορόσημο στην ανάπτυξη του 6G, με μετάδοση στο εύρος των terahertz

LG: Ορόσημο στην ανάπτυξη του 6G, με μετάδοση στο εύρος των terahertz

Η LG πέτυχε ένα ορόσημο γύρω από το επερχόμενο 6G, αφού δοκίμασε επιτυχώς την ασύρματη μετάδοση και λήψη δεδομένων μέσω 6G στο εύρος των terahertz (THz) σε απόσταση 100 μέτρων, σε εξωτερικό περιβάλλον, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο εργαστήριο εφαρμοσμένης έρευνας της Ευρώπης, το Fraunhofer-Gesellschaft.

Σύμφωνα με την LG, ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η τεχνολογία 6G είναι η απώλεια ισχύος κατά τη μετάδοση και λήψη δεδομένων μεταξύ κεραιών. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η εταιρεία συνεργάστηκε με το Fraunhofer HHI και το Fraunhofer Institute for Applied Solid State Physics (IAF), με στόχο την κατασκευή ενός ενισχυτή ισχύος.

Ο νέος ενισχυτής μπορεί να παράγει μια σταθερή έξοδο σήματος έως 15 dBm στο εύρος συχνοτήτων μεταξύ 155 έως 175 GHz. Η LG ήταν επίσης σε θέση να επιδείξει με επιτυχία προσαρμοστική τεχνολογία που αλλάζει την κατεύθυνση του σήματος με βάση τη θέση του δέκτη, αλλά και τεχνολογία που συνδυάζει σήματα εξόδου από πολλούς ενισχυτές και τα στέλνει σε συγκεκριμένες κεραίες.

Σχολιάζοντας την επιτυχημένη δοκιμή, ο Δρ I.P. Park, Πρόεδρος και CTO της LG Electronics, δήλωσε: «Η επιτυχία αυτού του τεστ καταδεικνύει ότι είμαστε όλο και πιο κοντά στην επιτυχή εφαρμογή του φάσματος ραδιοεπικοινωνίας των terahertz στην επικείμενη εποχή του 6G. Οι επιτυχημένες συνεργασίες μας με τοπικά και παγκόσμια ερευνητικά ιδρύματα και οργανισμούς για την προώθηση της ανάπτυξης των δυνατοτήτων του 6G ήταν πολύ αποδοτικές».

Η παγκόσμια τυποποίηση του 6G αναμένεται το 2025 και η εμπορευματοποίηση θα ξεκινήσει τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2029. Η LG ελπίζει ότι οι τεχνολογικές της καινοτομίες θα αποτελέσουν μέρος της τυποποίησης και, για να το επιτύχει αυτό, εργάζεται γύρω από το 6G εδώ και δύο χρόνια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr