NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο Elon Musk λέει ότι η Tesla θα κατασκευάσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ

Ο Elon Musk λέει ότι η Tesla θα κατασκευάσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ

Η Tesla θα κατασκευάσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ υπό την ονομασία Tesla Bot, όπως ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας, Elon Musk.

«Είμαστε επίσης καλοί στους αισθητήρες και τις μπαταρίες και πιθανότατα θα έχουμε ένα πρωτότυπο το επόμενο έτος που θα μοιάζει με αυτό», είπε ο Musk, λίγο μετά την παρουσίαση ενός ηθοποιού με στολή που σχεδιάστηκε για να μοιάζει με το Tesla Bot. Σημείωσε ότι ο ηθοποιός δεν ήταν πραγματικό ρομπότ, αλλά πως «το Tesla Bot θα είναι πραγματικό».

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της AI Day, μιας σειράς τεχνολογικών συνομιλιών που φιλοξένησε η Tesla στην Καλιφόρνια για την πρόσληψη ταλέντου γύρω από την μηχανική μάθηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποτελεί ένα ανθρωποειδές ρομπότ που θα μπορεί να εκτελέσει επαναλαμβανόμενες εργασίες, που μπορούν σήμερα να γίνουν μόνο από τους ανθρώπους, ενώ θα έχει την ευκαιρία να μεταμορφώσει την παγκόσμια οικονομία μειώνοντας το κόστος εργασίας.

Ωστόσο, ο Musk προειδοποίησε ότι το ρομπότ «πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει» στην αρχή. «Στόχος είναι να είναι φιλικό, φυσικά, και να εξαλείψει επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες και βαρετές εργασίες», είπε ο Musk.

Ο Musk είπε ότι το ρομπότ, με την κωδική ονομασία «Optimus», βασίζεται στα ίδια τσιπ και αισθητήρες που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα της Tesla για λειτουργίες αυτόματης οδήγησης. Η εταιρεία το σχεδιάζει με τέτοιο τρόπο ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τρέξουν μακριά του ή να το υπερνικήσουν.

Οι διαφάνειες που εμφανίστηκαν την Πέμπτη δείχνουν ότι οι κάμερες θα εγκατασταθούν στο κεφάλι του bot.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr