NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κορεάτες ανέπτυξαν τεχνική για την ανακύκλωση των ηλιακών συλλεκτών

Κορεάτες ανέπτυξαν τεχνική για την ανακύκλωση των ηλιακών συλλεκτών
20_08_2021 | 11:37 20_08_2021 | 11:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

Ερευνητές από την Κορέα ανέπτυξαν μια τεχνική για την ανακύκλωση ηλιακών συλλεκτών, με στόχο τη δημιουργία ηλιακών κυψελών υψηλής απόδοσης.

Η τεχνική θα καταστεί κρίσιμη σε μερικές δεκαετίες, όταν τα ηλιακά πάνελ που χρησιμοποιούνται θα απορριφθούν, μετά τη λειτουργική τους ζωή - διάρκειας περίπου 20 ετών.

Ένα ηλιακό πάνελ αποτελεί μια φωτοβολταϊκή μονάδα κατασκευασμένη από υλικά όπως γυαλί, αλουμίνιο, πυρίτιο και χαλκό. Χρησιμοποιεί το φως του ήλιου ως πηγή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Μια ηλιακή κυψέλη μοιάζει με μαύρο καθρέφτη και είναι το βασικό συστατικό ενός ηλιακού πάνελ.

Το κρατικό Ινστιτούτο Ερευνών Ενέργειας της Κορέας (KIER) ανέφερε ότι η τεχνική που αναπτύχθηκε από την ερευνητική ομάδα του με επικεφαλής τον Lee Jin-seok επιτρέπει την ανακύκλωση ηλιακών συλλεκτών. Το ινστιτούτο ανέφερε ότι μπορούν να ανακυκλωθούν τόσο τα άθικτα όσο και τα κατεστραμμένα πάνελ, επιτυγχάνοντας έως και 100 τοις εκατό ποσοστό ανάκτησης.

Τα ανακυκλωμένα υλικά χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή ηλιακών κυψελών με απόδοση παραγωγής περίπου 20,52 τοις εκατό. Οι συνηθισμένες ηλιακές κυψέλες έχουν ενεργειακή απόδοση περίπου 15 τοις εκατό.

«Η ανακύκλωση ενός τόνου ηλιακών συλλεκτών έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση 1,2 τόνων αερίων του θερμοκηπίου, οπότε αυτή η τεχνική είναι το απόλυτο κλειδί για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής του KIER, Lee Jin-seok. Το KIER μετέφερε την τεχνική στην HST, έναν εγχώριο κατασκευαστή εξοπλισμού παραγωγής ηλιακής ενέργειας, για εμπορευματοποίηση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος της Κορέας, περίπου 20.627 τόνοι πάνελ θα απορριφθούν στο εσωτερικό το 2032.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr