NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Διαρροή δεδομένων 47 εκατομμυρίων πελατών της αποκάλυψε η T-Mobile

Διαρροή δεδομένων 47 εκατομμυρίων πελατών της αποκάλυψε η T-Mobile

Η T-Mobile έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσφατη παραβίαση δεδομένων.

Λέγοντας ότι η έρευνά της συνεχίζεται, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τα αρχεία περισσότερων από 40 εκατομμυρίων «πρώην ή υποψήφιων πελατών» και 7,8 εκατομμυρίων πελατών (που έχουν συμβόλαιο) έχουν κλαπεί. Στα τελευταία της οικονομικά αποτελέσματα, η T-Mobile ανέφερε ότι διέθετε από 104 εκατομμύρια πελάτες.

Τα δεδομένα στα κλεμμένα αρχεία περιείχαν κρίσιμες προσωπικές πληροφορίες, όπως όνομα και επώνυμο, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και αριθμούς άδειας οδήγησης / ταυτότητας - το είδος των πληροφοριών που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος για τη δημιουργία λογαριασμού στο όνομα κάποιου άλλου. Δεν περιλάμβανε «αριθμούς τηλεφώνου, αριθμούς λογαριασμού, κωδικούς PIN ή κωδικούς πρόσβασης».

Παράλληλα, καθώς πάνω από 850.000 πελάτες προπληρωμένων προγραμμάτων της ήταν επίσης θύματα της παραβίασης, για αυτούς, τα εκτεθειμένα δεδομένα περιλαμβάνουν «ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου και PIN λογαριασμών». Επίσης, υπήρξε πρόσβαση σε απροσδιόριστες πληροφορίες για ανενεργούς προπληρωμένους λογαριασμούς. Ωστόσο, η T-Mobile τονίζει ότι «δεν υπήρχαν οικονομικά στοιχεία πελατών, στοιχεία πιστωτικής κάρτας, χρεωστικές ή άλλες πληροφορίες πληρωμής ή SSN σε αυτό το ανενεργό αρχείο».

Αυτή είναι τουλάχιστον η τέταρτη παραβίαση δεδομένων που αποκαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου μιας τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, η έρευνά της ξεκίνησε με βάση μια αναφορά κάποιου που ισχυρίστηκε σε ένα διαδικτυακό φόρουμ ότι είχε παραβιάσει τους διακομιστές της.

Εκπρόσωπος της FCC αναφέρει σε δήλωσή του ότι «οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν καθήκον να προστατεύουν τις πληροφορίες των πελατών τους. Η FCC γνωρίζει τις αναφορές για παραβίαση δεδομένων που επηρεάζουν τους πελάτες της T-Mobile και πραγματοποιεί έρευνα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr