NEWSFLASH...
The Unkeeper
ανάγνωση

The Unkeeper: Σουρεάλ

The Unkeeper: Σουρεάλ

Δύο διαφημιστικά προγράμματα έλαβαν έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ο Δήμος Πατρέων για επικοινωνιακές δράσεις ύψους 104.400 ευρώ, και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε. Π. Περιφέρειας Αττικής, για ανάλογες δράσεις, ύψους 200.000 ευρώ. Τα εν λόγω διαφημιστικά προγράμματα οφείλουν να προβληθούν και στα περιφερειακά ΜΜΕ.

Alpha News 98.9 αλλαγές, φεύγει ο Βερύκιος από το πρωί και πάει στη βραδινή ζώνη 8 με 9, με θέματα εθνικής άμυνας. Στην πρωινή ζώνη 06-08 έρχεται έτερος αμυντικός συντάκτης ο Κώστας Αλατζάς από το Open, μια από τις καλύτερες ραδιοφωνικές φωνές και δημοσιογραφικές. Στη συνέχεια ο Τάκης Χατζής που παραμένει στο ίδιο δίωρο ώσπου να τον απολύσουν... Έχουμε και νέες μεταγραφές, τον Νίκο Θρασυβούλου (Σαββατοκύριακα, 11 με 1) και τον Δημήτρη Σούλτα (1 με 2 τα μεσημέρια).

Να μείνουμε στα ραδιόφωνα και συγκεκριμένα στου Βαγγέλη Μαρινάκη που εξαγόρασε τη συχνότητα του THEMA fm. Ο νέος «104.6», λοιπόν, χτύπησε μεταγραφή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, τον Stam Din Dan Done και την συμπαρουσιάστριά τους Ιωάννα Λαϊου καθώς και την ηχολήπτριά τους Βασιλική Μπαρδάνη από το Ρυθμό 94.9. Άντε γειά λέμε εμείς. Λογικό διότι ο Ουγγαρέζος θα είναι και στη Μενεγάκη στο MEGA.

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Μπουζιώτης που εργαζότανε στον Real 97.8 και το Real Group γενικότερα καθώς και στο enikos.gr. Κατά το παρελθόν είχε εργαστεί στην εφημερίδα Επικαιρότητα, το «Έψιλον» της Ελευθεροτυπίας, τα Πρόσωπα, το Έθνος και το TV Ζάπινγκ, όσον αφορά στον Τύπο, ενώ είχε συνεργαστεί και με τηλεοπτικούς σταθμούς όπως το Mega, ο ΑΝΤ1, η ΕΡΤ και το Seven X. Καλό του ταξίδι.

Σουρεάλ Blue sky. Εμφανίστηκε από νεκρός Φικιώρης να πουλά συνταγές και σκευάσματα ευζωίας. Πόσο αφελείς θεωρούν του Έλληνες καταναλωτές; ΕΣΡ, Δικαιοσύνη τι γίνεται, θα δράσετε;

Μία ευχάριστη είδηση διαβάσαμε: Τα ΕΛΤΑ αναλαμβάνουν τη διανομή του επαρχιακού Τύπου στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας για περίοδο δύο ετών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το ύψος του έργου ανέρχεται σε 6.199.036,80 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Το OPEN καλωσορίζει στην τηλεοπτική του οικογένεια την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία αναλαμβάνει τη θέση της παρουσιάστριας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων. Οκ Λυμπεράκη δεν είναι;

To «Just The 2 Of Us» επανέρχεται στα μέσα Σεπτέμβρη, με παρουσιαστή τον Κοκλώνη στον Alpha tv. Ναι καλά διαβάσατε.

Οικονομική ανάσα για τα media

Κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση ανακοινώνει την ενίσχυση με 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ που, σύμφωνα με τον Θ. Λιβάνιο, το κάνουν για να στηρίξουν την υγιή λειτουργία των Μέσων που επλήγησαν από την πανδημία.

Με 20 εκ. ευρώ ενισχύονται οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις τις πανδημίας.

Με κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, μετά από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ύψος της ενίσχυσης για κάθε μέσο θα υπολογιστεί βάσει των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλουν προς το ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π).

Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ότι «το πρόγραμμα χρηματοδότησης αναμένεται να καλύψει το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών του 2% προς τον ΕΔΟΕΑΠ για το χρονικό διάστημα 1-12-2017 έως 31-12-2020, ενώ σε όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταβάλει τις σχετικές εισφορές, θα καταβληθεί ισόποση ενίσχυση».

Στόχος του προγράμματος», σύμφωνα με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό «είναι η στήριξη της υγιούς λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, ώστε να διαφυλαχθούν οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης και η πολυφωνία στην ενημέρωση των πολιτών, με αντικειμενικά κριτήρια, όπως είχαμε δεσμευτεί ήδη από την ψήφιση της σχετικής διάταξης του ν.4779/2021. Και το πιο αντικειμενικό κριτήριο δεν είναι άλλο, εκτός από τον ετήσιο κύκλο εργασιών κάθε μέσου».

Προθεσμία για την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης και την καταβολή της ενίσχυσης είναι η 31/12/2021.

Αναλυτικά: με τον Αριθμ. 165, ΦΕΚ Β 3449 - 29.07.2021 και θέμα: Πρόγραμμα χρηματοδότησης για την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, των παρόχων περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, των ραδιοφωνικών σταθμών και του περιοδικού τύπου.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης απευθύνεται σε:

  • ιδιωτικές επιχειρήσεις έκδοσης έντυπων εφημερίδων και περιοδικών πανελλήνιας κυκλοφορίας,
  • ιδιωτικές επιχειρήσεις έκδοσης εντύπων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων και περιοδικών,
  • ιδιωτικές επιχειρήσεις που συνιστούν παρόχους περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης,
  • ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τι μπορεί να λάβουν τα media

Tο πρόγραμμα χρηματοδότησης συνίσταται στη συνολική κάλυψη της εισφοράς 2% επί του τζίρου υπέρ ΕΔΟΕΑΠ για τα έτη από 2017 έως και 2020. Συγκεκριμένα για τους δικαιούχους που ανήκουν στις προαναφερθείσες κατηγορίες και δεν έχουν καταβάλει εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ (ΕΔΟΕΑΠ) για το χρονικό διάστημα 1-12-2017 έως 31-12-2020, η κάλυψη αφορά την καταβολή του συνόλου των οφειλόμενων εισφορών απευθείας στον Οργανισμό προς εξόφληση. Για όσους έχουν καταβάλλει μερικώς τις εισφορές τους στον ΕΔΟΕΑΠ για την ίδια περίοδο η ΚΥΠΑ προβλέπει αφενός την καταβολή στον ΕΔΟΕΑΠ των υπολειπόμενων εισφορών προς εξόφληση αφετέρου την καταβολή στα ΜΜΕ των εισφορών που έχουν πληρώσει ήδη στον ΕΔΟΕΑΠ κατά την συγκεκριμένη τριετία. Όσοι έχουν δε καταβάλει το σύνολο των εισφορών τους στον Οργανισμό για την εν λόγω περίοδο πρόκειται να λάβουν όλο το ποσό που έχουν πληρώσει. Σημειώνεται πως η καταβολή των οφειλών προς τον ΕΔΟΕΑΠ περιλαμβάνει και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν διαβιβαστεί από τον Οργανισμό στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) για είσπραξη.

Συγκροτείται Γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελούμενη από επτά (7) μέλη, με αντικείμενο την ποιοτική αξιολόγηση των δικαιούχων

Για την κρίση περί τήρησης ή μη των αρχών της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας, λαμβάνονται υπόψη ισχύοντες Κώδικες Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας των δημοσιογράφων, ιδίως δε ο Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) «Αρχές δεοντολογίας δημοσιογραφικού επαγγέλματος» που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ (esiea.gr/arxes-deontologias/arxesdeontologiasdimosiografikoy/?print=pdf) και ο Κώδικας Δεοντολογίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ (poesy.gr/index.php?view=article&catid=17%3Afo).

Η Επιτροπή διατυπώνει εγγράφως απλή γνώμη που λαμβάνεται υπόψη για την έκδοση της απόφασης του άρθρου 10 της παρούσας. Μέλη της Επιτροπής ορίζονται οι κάτωθι:

  • Παναγιώτης Καραγιάννης, Πρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασιλείου Μπότση», πρόσωπο εγνωσμένου κύρους
  • Σωτήριος Τριανταφύλλου, δημοσιογράφος, εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
  • Γιώργος Κατσαΐτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ).
  • Μαρία Κωστοπούλου, νομικός, εκπρόσωπος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ).
  • Αναστάσιος Μπούρας, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ)..
  • Παναγιώτα Αντωνοπούλου, δημοσιογράφος, καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)
  • Σωκράτης Τσιχλιάς, δημοσιογράφος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
  • Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Παναγιώτης Καραγιάννης. Χρέη Γραμματέα θα εκτελεί η Καλλιόπη Λαγοδήμου, με αναπληρώτρια την Ευτυχία Παναγιωτοπούλου, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής δύνανται να καλούνται προς διατύπωση γνώμης, παροχή πληροφοριών ή στοιχείων πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με εμπειρία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ιδίως σε θέματα τήρησης της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας.

Η Επιτροπή συνεδριάζει στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί συλλογικών διοικητικών οργάνων. Η συμμετοχή των μελών της Επιτροπής είναι αμισθί.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr