NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Μονοπώλιο από το 2011» το Facebook, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές

«Μονοπώλιο από το 2011» το Facebook, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) κατέθεσε μια τροποποιημένη αντιμονοπωλιακή καταγγελία κατά της Facebook, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία παραβίασε τους ομοσπονδιακούς αντιμονοπωλιακούς νόμους με την εξαγορά των Instagram και WhatsApp.

Η νέα καταγγελία είναι μια πιο λεπτομερής εκδοχή μιας προηγούμενης, η οποία απορρίφθηκε από το δικαστήριο τον Ιούνιο, λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

«Η Facebook κατέχει και διατηρεί από το 2011 ένα κυρίαρχο μερίδιο της αγοράς για τις υπηρεσίες προσωπικής κοινωνικής δικτύωσης των ΗΠΑ», αναφέρεται στην καταγγελία. «Ατομικά και συλλογικά, οι σχετικές μετρήσεις παρέχουν σημαντικά στοιχεία για τη διαρκή μονοπωλιακή δύναμη της Facebook στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης».

Η πλατφόρμα έχει προθεσμία έως τις 4 Οκτωβρίου για να εκδώσει νομική απάντηση. Σε μια ανάρτηση στο Twitter, ο εταιρικός λογαριασμός της χαρακτήρισε την τελευταία καταγγελία της FTC «χωρίς βάση», γράφοντας: «Δεν υπήρχε έγκυρος ισχυρισμός ότι η Facebook ήταν μονοπώλιο - και αυτό δεν έχει αλλάξει».

Τον Δεκέμβριο του 2020, η FTC ισχυρίστηκε ότι οι εξαγορές ανταγωνιστικών δικτύων της έδωσαν το μονοπώλιο στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά τον επόμενο Ιούνιο, το δικαστήριο απέρριψε την καταγγελία, διαπιστώνοντας ότι η επιτροπή απέτυχε να παράσχει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

Ωστόσο, έδωσε την ευκαιρία στην FTC να υποβάλει μια τροποποιημένη καταγγελία, ορίζοντας τελικά την προθεσμία για τις 19 Αυγούστου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr