NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

H LG δεσμεύεται για 100% μετάβαση σε ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2050

H LG δεσμεύεται για 100% μετάβαση σε ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2050

​Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τη δέσμευσή της για πλήρη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050 ως βασικό στοιχείο της στρατηγικής της για την αειφόρο ανάπτυξη.

Η σχετική ανακοίνωση είναι διαθέσιμη στο Sustainability Report της LG, συμπληρώνοντας την προηγούμενη υπόσχεση της εταιρείας να επιτύχει ουδετερότητα του άνθρακα έως το 2030 μέσω της πρωτοβουλίας Zero Carbon 2030. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η LG δεσμεύτηκε να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στο στάδιο της παραγωγής στο 50% βάσει των προτύπων του 2017, έως το 2030.

Η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί ξεκινώντας από τη Βόρεια Αμερική, όπου κάθε γραφείο και εργοστάσιο παραγωγής θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εντός του έτους. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της LG, εκτός της Κορέας, στοχεύουν να μετατρέψουν το 50% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η επίτευξη αυτού του στόχου παγκοσμίως θα απαιτήσει μια διαφορετική στρατηγική, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης LG solar panels στα κτίριά της και της σύναψης συμφωνιών αγοράς ενέργειας, που επιτρέπουν στις εταιρείες να αγοράζουν ηλεκτρισμό απευθείας από προμηθευτές, χρησιμοποιώντας πιστοποιητικά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Renewable Energy Credit - REC). Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στο Green Premium πρόγραμμα στην Κορέα, με την εγχώρια αγορά της LG, να προμηθεύεται καθαρή ενέργεια απευθείας από το Korea Electric Power Corporation (KEPCO).

Επί του παρόντος, η LG τοποθετεί ηλιακές μονάδες (solar modules) ισχύος 3,2 MW σε ένα εργοστάσιο παραγωγής στην πόλη Noida της Ινδίας, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια, για να τροφοδοτήσει και τα γραφεία της διοίκησης της LG. Αυτό το έργο θα επεκταθεί ως μέρος του Μηχανισμού Καθαρής Ανάπτυξης (Clean Development Mechanism -CDM), επιτρέποντας στην LG να εξασφαλίσει πιστοποιητικά από την United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC)[ Το έργο CDM επιτρέπει στις εταιρείες να λαμβάνουν πιστοποιήσεις μείωσης εκπομπών (CER) κατά την επένδυση έργων σε αναπτυσσόμενες χώρες. Το CER μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, πώλησης και χρήσης, για την επίτευξη ενός μέρους των στόχων μείωσης των εκπομπών βάσει του Πρωτοκόλλου του Κιότο.] για τη μείωση του άνθρακα.

«Η δέσμευσή μας, να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ζωή για όλους, μπορεί να πραγματοποιηθεί καλύτερα με τη μετάβαση της LG σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την επίτευξη ουδετερότητας του άνθρακα», δήλωσε ο Park Pyung-gu, ανώτερος αντιπρόεδρος της LG Electronics Safety & Environment Division. «Σήμερα παγκοσμίως, η καινοτομία δεν ‘ζει’ μόνο στο εργαστήριο, αλλά πρέπει να αξιοποιείται και στα εργοστάσια και τις εγκαταστάσεις μας. Οι σημερινοί κατασκευαστές έχουν μια μοναδική ευκαιρία να δώσουν στην επόμενη γενιά έναν κόσμο που αξίζει να κληρονομήσει και στην LG παίρνουμε αυτήν την ευθύνη πολύ σοβαρά».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr