NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Το 65% των εργαζομένων στις ΗΠΑ αναζητούν νέα δουλειά, με καλύτερο μισθό

Το 65% των εργαζομένων στις ΗΠΑ αναζητούν νέα δουλειά, με καλύτερο μισθό

Σχεδόν τα δύο τρίτα των εργαζομένων αναζητούν μια νέα δουλειά. Σχεδόν εννέα στα 10 εταιρικά στελέχη λένε ότι βλέπουν εναλλαγή προσωπικού μεγαλύτερη από την κανονική, σύμφωνα με νέα έρευνα της PricewaterhouseCoopers.

Ο αριθμός των εργαζομένων στις ΗΠΑ που αναζητά νέα δουλειά έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την άνοιξη. Περίπου το 64% ανέφερε ότι αναζητούσε νέα δουλειά στις αρχές Αυγούστου, όταν η PwC πραγματοποίησε την έρευνα σε 1.007 υπαλλήλους πλήρους και μερικής απασχόλησης στις ΗΠΑ και 752 στελέχη. Αυτό είναι υψηλότερο από το 36% τον Μάιο.

Αυτό είναι ένα «σημαντικό» άλμα, δήλωσε ο Neil Dhar, chief clients officer της PwC. «Με απλά λόγια, πολλοί εργαζόμενοι είναι απλά κουρασμένοι και αναζητούν αλλαγή». Ο μεγαλύτερος λόγος για αναζήτηση εργασίας είναι ο καλύτερος μισθός, με το 46% των γυναικών να λέει ότι η καλύτερη αμοιβή ήταν ο βασικότερος λόγος, σε σύγκριση με το 34% των ανδρών.

Πολλές εταιρείες το αναγνωρίζουν αυτό και αυξάνουν τα ποσοστά αμοιβής σε ορισμένες θέσεις εργασίας. Για παράδειγμα, οι Bank of America, Barclays, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase και Morgan Stanley έχουν αυξήσει τους μισθούς τους αναλυτών, φέτος.

Πολλοί λιανοπωλητές και αλυσίδες εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένων των Costco, Chipotle, McDonald's και Under Armour, αύξησαν επίσης τον κατώτατο μισθό τους για να προσελκύσουν εργαζόμενους.

Μετά τον μισθό, οι εργαζόμενοι ανέφεραν τα καλύτερα οφέλη και εξέλιξη της σταδιοδρομίας ως άλλα κορυφαία κίνητρα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr