NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Επενδύσεις 206 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετοιμάζει η κορεατική Samsung

Επενδύσεις 206 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετοιμάζει η κορεατική Samsung

Ο όμιλος Samsung θα επενδύσει 240 τρισεκατομμύρια γουόν (206 δισεκατομμύρια δολάρια) μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με στόχο να επεκτείνει το αποτύπωμά του σε βιοφαρμακευτικά προϊόντα, τεχνητή νοημοσύνη, ημιαγωγούς και ρομποτική, στην εποχή μετά την πανδημία.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η επένδυση, που θα πραγματοποιηθεί έως το 2023, θα βοηθήσει στην ενίσχυση της παγκόσμιας θέσης του ομίλου σε βασικούς κλάδους όπως η κατασκευή chipset, ενώ θα του επιτρέψει να αναζητήσει ευκαιρίες ανάπτυξης σε νέους τομείς, όπως η ρομποτική και οι τηλεπικοινωνίες επόμενης γενιάς.

Η Samsung Electronics, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chipset μνήμης στον κόσμο, σημείωσε ότι ο όμιλος σχεδιάζει να εδραιώσει την τεχνολογία και την ηγεσία του στην αγορά, μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Το σχέδιο είναι κατά 30% αυξημένο σε σύγκριση με την προηγούμενη τριετή στρατηγική της Samsung, το 2018. Ο όμιλος αποφάσισε να αυξήσει τις επενδύσεις για να διατηρήσει την θέση του, ειδικά κατά τη διάρκεια «καταστάσεων έκτακτης ανάγκης» στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο όμιλος Samsung έχει 59 θυγατρικές με περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 457 τρισεκατομμυρίων γουόν, σύμφωνα με την Επιτροπή Εμπορίου της Νότιας Κορέας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr