NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Microsoft θα προσφέρει cloud gaming υπηρεσίες στις κονσόλες Xbox

Η Microsoft θα προσφέρει cloud gaming υπηρεσίες στις κονσόλες Xbox

Η Microsoft θα προσφέρει την υπηρεσία cloud gaming στις κονσόλες Xbox μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το Xbox Cloud Gaming, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να κάνουν streaming παιχνίδια και να μην τα εγκαθιστούν στη συσκευή τους, θα φτάσει στις νέες κονσόλες Xbox Series X και Xbox Series S, καθώς και στα παλαιότερα Xbox One, τα Χριστούγεννα.

Αμερικανικοί κολοσσοί τεχνολογίας όπως η Microsoft, η Google και η Amazon, ποντάρουν σε ένα μέλλον πέρα από τις κονσόλες, όπου οι συνδρομητικές υπηρεσίες και το λογισμικό θα διαδραματίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο.

Παρόλο που η Microsoft εξακολουθεί να επενδύει σημαντικά στο hardware του Xbox, δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στο Xbox Game Pass, μια συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει στους παίκτες πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη με πάνω από 100 τίτλους.

Το cloud gaming, όπου τα παιχνίδια φιλοξενούνται σε απομακρυσμένους διακομιστές και μεταδίδονται σε χρήστες μέσω διαδικτύου, αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της στρατηγικής της. Ο στόχος είναι να προσελκύσει τους παίκτες στο οικοσύστημα της, μέσω μιας σειράς διαφορετικών συσκευών.

Προς το παρόν, το Xbox Cloud Gaming διατίθεται μόνο σε φορητές συσκευές και υπολογιστές. Τώρα, η Microsoft σχεδιάζει να το προσφέρει και στις κονσόλες. Σχεδιάζει, επίσης, τη διάθεση cloud gamimng σε τηλεοράσεις, μέσω συνεργασιών με κατασκευαστές.

Η ιαπωνική αντίπαλος Sony ποντάρει επίσης σε συνδρομητικές υπηρεσίες, μέσω του PlayStation Plus, που δίνει στους παίκτες πρόσβαση σε online multiplayer και επιλεγμένα δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr