NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κυβερνοασφάλεια: Αμερικανικοί κολοσσοί ετοιμάζουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων

Κυβερνοασφάλεια: Αμερικανικοί κολοσσοί ετοιμάζουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων

Επικεφαλής επιχειρήσεων, σε τομείς από την τεχνολογία έως την ασφάλιση, δεσμεύτηκαν να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των προσπαθειών γύρω από την κυβερνοασφάλεια, σε συνάντηση στον Λευκό Οίκου με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Joe Biden.

Η συνάντηση έρχεται στον απόηχο πολλών κυβερνοεπιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης εκείνης στην SolarWinds και στην Colonial Pipeline.

Οι δεσμεύσεις κυμαίνονται από τη δημιουργία νέων βιομηχανικών προτύπων έως την προμήθεια άλλων επιχειρήσεων με ισχυρότερα εργαλεία ασφάλειας και την παροχή εκπαίδευσης στους εργαζόμενους για την κάλυψη των περίπου 500.000 θέσεων εργασίας στην κυβερνοασφάλεια.

Ο Biden υπέγραψε πρόσφατα εκτελεστικό διάταγμα που απαιτεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τα στοιχεία σύνδεσης, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η Apple θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη βελτίωση της ασφάλειας σε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού τεχνολογίας, το οποίο θα περιλαμβάνει συνεργασία με προμηθευτές για την υιοθέτηση πολυπαραγοντικών ελέγχων ταυτότητας και ασφάλειας.

Η Google θα επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σε διάστημα πέντε ετών, για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, ενώ δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει 100.000 Αμερικανούς σε τομείς όπως η ανάλυση δεδομένων, μέσω του προγράμματος Career Certificate. Η οικονομική δέσμευση της θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού και της ασφάλειας ανοιχτού κώδικα, μεταξύ άλλων.

Η Microsoft δεσμεύτηκε να επενδύσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια περίοδο πέντε ετών, για να προσφέρει προηγμένα εργαλεία ασφαλείας, όπως έγραψε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Satya Nadella, μετά τη συνάντηση. Πρόσθεσε ότι η Microsoft θα επενδύσει 150 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει κυβερνητικές υπηρεσίες να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους και να επεκτείνουν τις εκπαιδευτικές συνεργασίες.

Η IBM θα εκπαιδεύσει περισσότερους από 150.000 ανθρώπους σε δεξιότητες που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο, σε μια περίοδο τριών ετών, ενώ θα συνεργαστεί με πανεπιστήμια για να βοηθήσει σε θέματα συμπερίληψης. Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, μια νέα λύση αποθήκευσης δεδομένων για εταιρείες υποδομών κρίσιμης σημασίας και είπε ότι εργάζεται για τη δημιουργία ασφαλών μεθόδων κρυπτογράφησης για κβαντικούς υπολογιστές.

Η Amazon Web Services, το τμήμα cloud computing της Amazon, σχεδιάζει να προσφέρει στους κατόχους λογαριασμών δωρεάν συσκευές ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για την καλύτερη ασφάλεια των δεδομένων τους. Σχεδιάζει, επίσης, να προσφέρει «εκπαίδευση ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια» σε οργανισμούς και άτομα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr