NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Από τις 5 Οκτωβρίου η διάθεση των Windows 11 - Μένουν εκτός τα Android apps

Από τις 5 Οκτωβρίου η διάθεση των Windows 11 - Μένουν εκτός τα Android apps

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να προσφέρει δωρεάν αναβαθμίσεις στα Windows 11, τη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για desktop, από τις 5 Οκτωβρίου, σε υπολογιστές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Όπως και για τις προηγούμενες ενημερώσεις, η Microsoft θα χρησιμοποιήσει δεδομένα από την εκάστοτε συσκευή και άλλους παράγοντες για να καθορίσει ποιοι θα λάβουν αρχικά την αναβάθμιση, όπως έγραψε ο Aaron Woodman, γενικός διευθυντής για το μάρκετινγκ των Windows, σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

Σε υπολογιστές με Windows 10, που περιλαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία για την εκτέλεση των Windows 11, το Windows Update θα προβάλει σχετικές ενημερώσεις, όταν είναι διαθέσιμη η ενημέρωση. Οι χρήστες μπορούν επίσης να μεταβούν στη διαδρομή Ρυθμίσεις > Σύστημα > Windows Update για να ελέγξουν μη αυτόματα εάν η αναβάθμιση είναι έτοιμη.

Ο Woodman αναφέρθηκε σε μια ποικιλία υπολογιστών με Windows 10 που οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν τώρα και να αναβαθμίσουν σε Windows 11 αργότερα, συμπεριλαμβανομένου του Dell XPS 13, του HP Specter x360 και του Lenovo Yoga Slim 7i Pro, καθώς και του Surface Pro 7 της Microsoft.

Τα Windows 11 φέρνουν μια μοντέρνα εμφάνιση, με στρογγυλεμένες γωνίες και εικονίδια εφαρμογών που εμφανίζονται στο κέντρο της γραμμής εργασιών. Οι νέοι ήχοι έχουν σχεδιαστεί για να είναι λιγότερο ενοχλητικοί, ενώ η εταιρεία επανασχεδίασε το μενού Έναρξη, το κατάστημα εφαρμογών και την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Την ίδια στιγμή, διαθέσιμες θα είναι και εφαρμογές Android, μέσω του Appstore της Amazon. Η ανανέωση έρχεται καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από τα Chromebook που χρησιμοποιούν το Chrome OS της Google. Εντούτοις, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν θα είναι διαθέσιμο τον Οκτώβριο, αλλά σε δοκιμαστική έκδοση μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 10 το 2015. Έχει γίνει το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα PC στον κόσμο, με 1,3 δισεκατομμύρια μηνιαίες ενεργές συσκευές. Η εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα Windows 10 έως το 2025 και προτείνει στους χρήστες να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν, εάν οι υπολογιστές τους δεν μπορούν να εκτελέσουν Windows 11 και δεν θέλουν να αγοράσουν νέο υπολογιστή.

Η εταιρεία αναμένει ότι όλες οι συσκευές που πληρούν τις απαιτήσεις των Windows 11 θα λάβουν τη δωρεάν αναβάθμιση έως τα μέσα του 2022.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr