NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο κολοσσός Amazon ετοιμάζει 55.000 προσλήψεις, σε παγκόσμιο επίπεδο

Ο κολοσσός Amazon ετοιμάζει 55.000 προσλήψεις, σε παγκόσμιο επίπεδο
01_09_2021 | 15:50 01_09_2021 | 16:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η Amazon σχεδιάζει να προσλάβει 55.000 άτομα σε εταιρικές και τεχνολογικές θέσεις παγκοσμίως, τους επόμενους μήνες, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Andy Jassy, στο Reuters.

Ο Jassy, στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που ανέλαβε την κορυφαία θέση της Amazon τον Ιούλιο, είπε ότι η εταιρεία χρειάζεται περισσότερη δύναμη πυρός για να συμβαδίσει με τη ζήτηση στο λιανικό εμπόριο, το cloud και τη διαφήμιση, μεταξύ άλλων.

Σημείωσε ότι το νέο στοίχημα για την εκτόξευση δορυφόρων σε τροχιά με στόχο τη διεύρυνση της ευρυζωνικής πρόσβασης, που φέρει την ονομασία Project Kuiper, θα απαιτήσει επίσης πολλές νέες προσλήψεις.

«Υπάρχουν τόσες πολλές δουλειές κατά τη διάρκεια της πανδημίας που έχουν εκτοπιστεί ή έχουν αλλάξει, και υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που αναζητούν διαφορετικές και νέες δουλειές», τόνισε ο Jassy, ο οποίος επικαλέστηκε έρευνα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία το 65% των εργαζομένων αναζητά νέους ρόλους.

Οι θέσεις που προωθεί η Amazon περιλαμβάνουν μηχανικούς, θέσεις στην έρευνα και στη ρομποτική, που είναι σε μεγάλο βαθμό καινούργιες για την εταιρεία, παρά ρόλους που παρουσιάζουν εγκατάλειψη.

Από τις πάνω από 55.000 θέσεις εργασίας που ανακοίνωσε ο Jassy, περισσότερες από 40.000 θα είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ άλλες θα είναι σε χώρες όπως η Ινδία, η Γερμανία και η Ιαπωνία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr