NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Νότιο και Βόρειο Αιγαίο βάζουν τα δυνατά τους για να αναπτύξουν τον τουρισμό

Νότιο και Βόρειο Αιγαίο βάζουν τα δυνατά τους για να αναπτύξουν τον τουρισμό

Στο 85% έφτασε το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τον Αύγουστο σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητας φορέας του Νοτίου Αιγαίου (η Πρωτοβουλία Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου).

Ο φορέας του Νοτίου Αιγαίου επικαλούμενος τη μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ITEΠ), που πραγματοποιήθηκε για το Νότιο Αιγαίο διευκρίνισε ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων στα νησιά της περιοχής παρουσίασε ανοδική τάση με τα ποσοστά να κλιμακώνονται από το 30 % -που καταγράφηκαν έως τις 14 Ιουνίου- στο υψηλό ποσοστό του 84,7 % την εβδομάδα μεταξύ 9-15 Αυγούστου. Μάλιστα τόνισε ότι κατά την εβδομάδα 16 -22 Αυγούστου η πληρότητα ξεπέρασε το 80%.

Τα στοιχεία από το ΙΤΕΠ έδειξαν ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ξεκίνησαν να δουλεύουν κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους της πανδημίας του Covid-19 με το 97,3 % των ξενοδοχείων στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα να λειτουργούν την εβδομάδα μεταξύ 16-22 Αυγούστου με πληρότητες που ξεκινούσαν από πολύ υψηλά επίπεδα.

Τα δεδομένα αυτά θα πρέπει να σημειωθεί βασίζονται πάνω σε εβδομαδιαία ερωτηματολόγια που αποστέλλονται στους ξενοδόχους από το ΙΤΕΠ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία των διεθνών πτήσεων οι αφίξεις των οποίων γίνονται κατευθείαν, χωρίς ενδιάμεσους προορισμούς.

Πρέπει να αναφερθεί ότι τα πρόσφατα στοιχεία για τις απευθείας διεθνείς πτήσεις αφίξεων του φετινού καλοκαιριού στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ξεπέρασαν τους αριθμούς που καταγράφηκαν για την τουριστική περίοδο 2020.

Νέες εγκρίσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Στην μάχη των ευρωπαϊκών μεριδίων και το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο μαζί. Η Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της ΑΖ PLUS HOSPITALITY IKE για την ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων, δυναμικότητας 15 κλινών στην θέση Μύτικα Λιθίου Μαστιχοχωρίων Χίου.

Την ίδια στιγμή εγκρίθηκε από το υπουργείο ανάπτυξης το επενδυτικό σχέδιο της GROVE SA για ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων δυναμικότητας 25 δωματίων στην περιοχή Καρτεράδου στην Σαντορίνη.

Στον τουρισμό και συνεδριακό τουρισμό στρέφονται μεγάλα επενδυτικά σχήματα

Μεγάλα επενδυτικά σχήματα στον τουρισμό από όλο τον κόσμο ψάχνουν στην Ευρώπη τοποθεσίες για να επενδύσουν τα χρήματα τους, σύμφωνα με έρευνα της Cushman & Wakefield. Τα Resorts και τα διαμερίσματα κινούν το επενδυτικό ενδιαφέρον των σχημάτων αλλά και οι συνεδριακοί χώροι των ξενοδοχείων που βρίσκονται κοντά στα αεροδρόμια.

Χώρες όπως η Ιρλανδία, η Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιβηρική Χερσόνησος βρίσκονται στα πλάνα των μεγάλων επενδυτών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr