NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

GDPR: Πρόστιμο 270 εκατ. στο WhatsApp για παραβιάσεις απορρήτου

GDPR: Πρόστιμο 270 εκατ. στο WhatsApp για παραβιάσεις απορρήτου

​Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέβαλαν πρόστιμο στην υπηρεσία WhatsApp της Facebook, ύψους 266 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή δεν παρείχε επαρκή ενημέρωση σχετικό με τον χειρισμό των δεδομένων.

Το πρόστιμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής κατά αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας αποφασίστηκε από την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας για λογαριασμό συμβουλίου που εκπροσωπεί όλους τους Ευρωπαίου ομολόγους.

Έρχεται ως μέρος μιας απόφασης που διαπίστωσε ότι το WhatsApp δεν πληρούσε τις απαιτήσεις ενημέρωσης των Ευρωπαίων σχετικό με το πώς συλλέγονται και χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πληροφοριών με άλλες μονάδες του Facebook.

Στο πλαίσιο της απόφασης, οι ρυθμιστικές αρχές έδωσαν στη WhatsApp τρεις μήνες για να συμμορφωθεί με διατάξεις του ευρωπαϊκού νόμου περί απορρήτου -τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων- τον οποίο άρχισαν να εφαρμόζουν στα μέσα του 2018.

Αυτό περιλαμβάνει την αναδιοργάνωση και την αποσαφήνιση τμημάτων των πολιτικών απορρήτου και τη δημιουργία σημαντικών ειδοποιήσεων για μη χρήστες της υπηρεσίας, που θα ενημερώνουν ότι οι αριθμοί τηλεφώνου τους ενδέχεται να μεταφορτωθούν στην εφαρμογή από τις επαφές τους.

Εκπρόσωπος της WhatsApp είπε ότι θα ασκήσει έφεση. «Διαφωνούμε με την απόφαση σχετικά με τη διαφάνεια που δώσαμε στους ανθρώπους το 2018 και οι ποινές είναι εντελώς δυσανάλογες», ενώ πρόσθεσε πως η μονάδα «εργάστηκε για να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που παρέχουμε είναι διαφανείς και περιεκτικές».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr