NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Νότια Κορέα βάζει κάμερες στα χειρουργεία, μετά από περιστατικά με θανάτους

Η Νότια Κορέα βάζει κάμερες στα χειρουργεία, μετά από περιστατικά με θανάτους
06_09_2021 | 10:59 06_09_2021 | 11:02
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ψήφισε υπέρ της εγκατάστασης καμερών ασφαλείας στα χειρουργεία, μετά από μια σειρά ιατρικών λαθών που αφορούσαν σε μη εξειδικευμένο υποστηρικτικό προσωπικό.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, η Νότια Κορέα θα είναι η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που θα απαιτεί να υπάρχουν κάμερες κλειστού κυκλώματος για την καταγραφή χειρουργικών επεμβάσεων.

Η ζήτηση εντάθηκε μετά από μια υπόθεση του 2016, στην οποία χειρουργοί κατηγορήθηκαν ότι ανέθεσαν σε νοσηλευτές ή γιατρούς χωρίς την απαραίτητη ειδίκευση να εκτελέσουν διαδικασίες, μερικές φορές με θανατηφόρα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα κορεατικά μέσα, ο Kwon Dae-hee πέθανε από αιμορραγία τον Οκτώβριο του 2016 μετά από 49 ημέρες σε κώμα ως αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης στο σαγόνι στη Σεούλ, δήλωσε η 61χρονη μητέρα του Lee Na-geum.

Η Lee πήρε πλάνα από κάμερα ασφαλείας από τη χειρουργική επέμβαση του γιου της, αλλά είπε ότι υπάρχουν εκατοντάδες γονείς που δεν θα μάθουν ποτέ αν ο θάνατος των παιδιών τους ήταν αποτέλεσμα κακής πρακτικής.

Με τα στοιχεία που συνέλεξε, η Lee μήνυσε το νοσοκομείο και τον επικεφαλής χειρουργό, ο οποίος αργότερα κρίθηκε ένοχος για ακούσια ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για την τροποποίηση του νόμου περί ιατρικών υπηρεσιών ώστε να απαιτεί κάμερες παρακολούθησης, κυρίως για να σταματήσουν οι γιατροί να αναθέτουν χειρουργικές επεμβάσεις σε μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

Το νομοσχέδιο αντιμετωπίστηκε με αντιρρήσεις από γιατρούς, νοσοκομεία και ιατρικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Κορεατικής Ιατρικής Ένωσης (KMA) 140.000 μελών, η οποία ισχυρίζεται ότι η παρακολούθηση θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στους γιατρούς, θα παραβιάσει την ιδιωτικότητα των ασθενών και θα αποθαρρύνει τους γιατρούς να αναλάβουν κινδύνους για να σώσουν ζωές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr