NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Jeff Bezos χρηματοδοτεί εργαστήριο για να... ζήσει για πάντα

Ο Jeff Bezos χρηματοδοτεί εργαστήριο για να... ζήσει για πάντα

Μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν την αιώνια ζωή; Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη της απάντησης.

Σύμφωνα με το MIT Tech Review, ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, επένδυσε σε μια νέα startup, την Altos Labs, η οποία είναι αφιερωμένη στον εντοπισμό τρόπων αναστροφής της διαδικασίας γήρανσης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία επενδύει σε κάτι τέτοιο, καθώς προφανώς δεν θέλει να γεράσει. Ο Bezos έχει ήδη επενδύσει σε έρευνες κατά της γήρανσης στο παρελθόν -κυρίως στην Unity Technologies, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που στοχεύει στην ανάπτυξη αντιγηραντικών θεραπειών.

Η Altos Labs ιδρύθηκε φέτος και έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 270 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη τεχνολογίας «βιολογικού επαναπρογραμματισμού». Η νεοσύστατη εταιρεία στοχεύει να βρει έναν τρόπο για να αναζωογονήσει τα κύτταρα, κάτι που ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε ζώα. Από εκεί και πέρα, το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι η παράταση της ανθρώπινης ζωής.

Η εταιρεία προσλαμβάνει ακαδημαϊκούς που θα διερευνήσουν πώς γερνούν τα κύτταρα και τι μπορεί να γίνει για να επιβραδυνθεί η διαδικασία. Προσφέροντας στους επιστήμονες ετήσιους μισθούς 1 εκατομμυρίου δολαρίων, θα τους χρηματοδοτήσει χωρίς άμεση προσδοκία κερδών, τουλάχιστον στην αρχή, με μοναδικό στόχο να προχωρήσει στην παραγωγή επιστήμης, ενώ σχεδιάζει να ανοίξει πολλά ινστιτούτα σε μέρη όπως το Κέιμπριτζ και η Ιαπωνία.

Άλλωστε, οποιαδήποτε θεραπεία αντιγήρανσης ανακαλύψουν οι επιστήμονες, θα αξίζει δισεκατομμύρια. Ο στόχος της Altos Labs είναι να χρησιμοποιήσει τον βιολογικό επαναπρογραμματισμό, μια διαδικασία «καθοδήγησης των κυττάρων» ή εισαγωγής στοιχείων που τους επιτρέπουν να επιστρέψουν σε νεότερο στάδιο, αντιστρέφοντας αποτελεσματικά ολόκληρη τη διαδικασία γήρανσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr