NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο Bill Gates γίνεται ξενοδόχος - Αναλαμβάνει τον έλεγχο των Four Seasons

Ο Bill Gates γίνεται ξενοδόχος - Αναλαμβάνει τον έλεγχο των Four Seasons
09_09_2021 | 11:19 09_09_2021 | 11:20
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

​Η Cascade Investment του Bill Gates αναλαμβάνει τον έλεγχο των Four Seasons Hotels and Resorts, αγοράζοντας περίπου το ήμισυ του μεριδίου του Σαουδάραβα πρίγκιπα Alwaleed bin Talal έναντι 2,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Cascade θα αποκτήσει το μισό από το μερίδιο του δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα στην Four Seasons, αυξάνοντας το μερίδιο της σε 71,3% και αποτιμώντας την αλυσίδα ξενοδοχείων στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Prince Alwaleed, μέσω του επενδυτικού οχήματος Kingdom Holding, θα συνεχίσει να κατέχει το υπόλοιπο μερίδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Four Seasons.

Ενώ ο πρίγκιπας είναι ιδιοκτήτης μετοχών σε πολλές εταιρείες, όπως η Citigroup και η Lyft, η επενδυτική εταιρεία του πουλάει τα μερίδιά που κατέχεισε ξενοδοχεία τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο πρίγκιπας Alwaleed αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του 2018 αφού κρατήθηκε στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton του Ριάντ με πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανώτερους αξιωματούχους και επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Σαουδικής Αραβίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ξεχωριστά, η Kingdom Holding δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα μετρητά από την εκποίηση για μελλοντικές επενδύσεις και θα εξοφλήσει μέρος εκκρεμών δανείων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr