NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

AI: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συγκροτεί επιτροπή για την ανταγωνιστικότητα και την ηθική

AI: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συγκροτεί επιτροπή για την ανταγωνιστικότητα και την ηθική

​Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ συγκροτεί μια επιτροπή που θα συμβουλεύει τον Αμερικανό Πρόεδρο Joe Biden και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για την έρευνα και τις εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η National Artificial Intelligence Advisory Committee θα επικεντρωθεί σε μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με το AI, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων AI στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Η τεχνητή νοημοσύνη παρουσιάζει μια τεράστια ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα ζητήματα της εποχής μας, να ενισχύσουμε την τεχνολογική μας ανταγωνιστικότητα και να αποτελέσουμε μια κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη σχεδόν σε κάθε τομέα της οικονομίας» τόνισε η υπουργός Εμπορίου ΤGina Raimondo.

Η δημιουργία της επιτροπής έρχεται έξι μήνες αφότου μια άλλη, η National Security Commission on Artificial Intelligence, με επικεφαλής τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Google Eric Schmidt, κατέθεσε μια έκθεση 756 σελίδων προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν την ηγετική τους θέση στην τεχνολογική πρόοδο.

Η επιτροπή του Schmidt προειδοποίησε ότι η Κίνα μπορεί σύντομα να είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας και συνέστησε στην αμερικανική κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα συμβούλιο για τη χάραξη στρατηγικής γύρω από τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.

Τον περασμένο μήνα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα χρησιμοποιήσει μεγάλα δεδομένα και AI για να προσπαθήσει να προβλέψει μελλοντικά γεγονότα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr