NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Microsoft: Αναβάλλει επ' αόριστον την επιστροφή - Τηλεεργασία για 103.000 υπαλλήλους

Microsoft: Αναβάλλει επ' αόριστον την επιστροφή - Τηλεεργασία για 103.000 υπαλλήλους
10_09_2021 | 11:19 10_09_2021 | 11:20
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Η Microsoft ανακοίνωσε ότι αναβάλει επ' αόριστον την επαναλειτουργία της έδρας της στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον και των άλλων γραφείων της στις ΗΠΑ, λόγω της κατάστασης με την πανδημία.

Η εταιρεία δεν έδωσε νέα ημερομηνία, προς αντικατάσταση του στόχου της 4ης Οκτωβρίου που είχε ανακοινώσει στις αρχές Αυγούστου.

Η απόφαση, η οποία θα επηρεάσει περισσότερους από 103.000 υπαλλήλους της στις ΗΠΑ, αντικατοπτρίζει την προσεκτική προσέγγιση που ακολουθούν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όσον αφορά στην επαναφορά των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις τους, μετά την αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων που σχετίζονται με τον Covid.

Τον Αύγουστο, η Amazon είπε ότι εργαζόμενοι στα γραφεία της στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες θα αρχίσουν να επιστρέφουν από τον Ιανουάριο του 2022. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία δήλωσε ότι είχε αναβάλει το σχέδιο επαναλειτουργίας από τις 7 Σεπτεμβρίου στις 4 Οκτωβρίου. Τώρα, είναι λιγότερο συγκεκριμένη.

Η Facebook και η Google ακολούθησαν την Amazon λέγοντας ότι θα επέτρεπαν στους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα γραφεία στις ΗΠΑ το 2022, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι θα έχουν εργαστεί εξ αποστάσεως για σχεδόν δύο χρόνια.

«Δεδομένης της αβεβαιότητας του Covid-19, αποφασίσαμε να μην επιχειρήσουμε να προβλέψουμε μια νέα ημερομηνία για την πλήρη επαναλειτουργία των χώρων εργασίας μας στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας το άνοιγμα τους μόλις μπορέσουμε να το κάνουμε με ασφάλεια», έγραψε ο Jared Spataro, αντιπρόεδρος της Microsoft.

Μόλις η εταιρεία είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους εργαζόμενους, θα ανακοινώσει μια μεταβατική περίοδο διάρκειας ενός μήνα, ώστε οι εργαζόμενοι να προετοιμαστούν, έγραψε ο Spataro.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr