NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Σουφλί στα «Βest Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Το Σουφλί στα «Βest Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Ο Δήμος Σουφλίου, 70 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού Έβρου είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος των ηπειρωτικών Δήμων της Ελλάδας που επιλέχθηκε από το υπουργείο Τουρισμού να συμμετέχει στην Πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) “Βest Tourism Villages” για την προαγωγή του αγροτουρισμού και την ανάδειξη χωριών ή και δημοτικών κοινοτήτων μέχρι 15.000 κατοίκους.

Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό Δήμων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό, αλλά κατάφεραν τελικά να καταθέσουν πλήρη και απόλυτα τεκμηριωμένη πρόταση περίπου δέκα (10) εξ αυτών.

kalakikos-panagiotis-soufli.jpg?mtime=20210914123750#asset:295469

Αλόννησος και Σάμος μαζί στις προτάσεις

Η ολοκληρωμένη πρότασή του, η οποία υποβλήθηκε στη Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κρίθηκε από την Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Τουρισμού ότι ήταν μια από τις τρεις πληρέστερες στην Ελλάδα και υποβλήθηκε στην Πλατφόρμα του ΠΟΤ, μαζί με αυτές των νησιωτικών Δήμων Αλοννήσου, Δυτικής Σάμου.

Η εξέλιξη αυτή, καθιστά το Σουφλί, το οποίο βρίσκεται στα τελευταία υψόμετρα της Ροδόπης, στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, καθώς, μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, ήδη διακρίθηκε και σήμερα διεκδικεί, είτε το σήμα «BEST TOURISM VILLAGE”, είτε ένταξη στο δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, είτε να μπει στο πρόγραμμα αναβάθμισης «BEST TOURISM VILLAGE”.

Τρεις οι πυλώνες του διαγωνισμού:

  1. Στις υποψηφιότητες που αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα προορισμού για αγροτουρισμό απονέμεται το σήμα “BEST TOURISM VILLAGE”
  2. Οι υποψηφιότητες που δεν πληρούν πλήρως τους κανόνες για τη λήψη του σήματος γίνονται μέλη του προγράμματος αναβάθμισης “BEST TOURISM VILLAGE”
  3. Άλλες υποψηφιότητες γίνονται μέλη του δικτύου “BEST TOURISM VILLAGE” που στοχεύει στον εντοπισμό καλών πρακτικών, την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών και τη σύσταση πολιτικών.

Η Συμμετοχή του Δήμου σε δράσεις στοχεύουν στη γνωριμία και προβολή της περιοχής μας σε όλον τον κόσμο και παρουσίαση της ως ενδιαφέροντα προορισμό σε εκατομμύρια επισκέπτες, οι οποίοι προγραμματίζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και εφαρμογών που στοχεύουν στην αναγέννηση οικισμών με μικρό πληθυσμό μέσα από τον τουρισμό κ.ά.

soufli_3-BTV.jpg?mtime=20210914123801#asset:295470


Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο Μαρόκο το Φθινόπωρο

Τα αποτελέσματα των υποψηφιοτήτων θα ανακοινωθούν κατά την 24η Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ το φθινόπωρο του 2021 στο Μαρακές, Μαρόκο.

Αναγνωρίζοντας τον θετικό αντίκτυπο της πρωτοβουλίας αυτής ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος έχει εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια οργάνωσης, συγγραφής και υποβολής αυτής της πρότασης και ιδιαίτερα στους:

  1. Δρ. Γουρίδη Αθανάσιο-Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σουφλίου
  2. Τσακαλδήμη Ελένη-Ειδική Συνεργάτιδα του
  3. Παπαβασιλείου Καλλιόπη-Ειδικότητα: ΠΕ Πληροφορικής
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr