NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Microsoft καταργεί τα passwords - Τι αλλάζει στις υπηρεσίες της

Η Microsoft καταργεί τα passwords - Τι αλλάζει στις υπηρεσίες της

​Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι χρήστες των υπηρεσιών της μπορούν τώρα να διαγράψουν τους κωδικούς πρόσβασης από τους λογαριασμούς τους και αντ' αυτού να συνδεθούν χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας (authenticator) ή άλλη λύση.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έκανε διαθέσιμους τους λογαριασμούς χωρίς κωδικό πρόσβασης, σε business users των προϊόντων του, τον Μάρτιο. Και αυτό το σύστημα διατίθεται τώρα σε όλους τους χρήστες των σχετικών υπηρεσιών.

Η εταιρεία τόνισε ότι «σχεδόν το 100% των εργαζομένων μας» χρησιμοποιούσαν ήδη το νέο, πιο ασφαλές σύστημα για τους εταιρικούς λογαριασμούς τους.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης, οι χρήστες καλούνται να δώσουν το δακτυλικό τους αποτύπωμα ή να χρησιμοποιήσουν άλλον ασφαλή τρόπο στο κινητό τους τηλέφωνο.

«Μόνο εσείς μπορείτε να παρέχετε έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων ή τη σωστή απάντηση, τη σωστή στιγμή», ανέφερε η εταιρεία.

Ωστόσο, οι χρήστες των Windows θα μπορούν να χρησιμοποιούν δυνατότητες γρήγορης σύνδεσης, όπως ένα Pin.

Ορισμένες σπάνιες εξαιρέσεις θα εξακολουθούν να χρειάζονται κωδικούς πρόσβασης, όπως τα Office 2010, οι κονσόλες Xbox 360 και τα Windows 8.1 ή παλαιότερα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr