NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ηνωμένα Έθνη: Χρειάζεται επείγουσα δράση για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης

Ηνωμένα Έθνη: Χρειάζεται επείγουσα δράση για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης

Τα κράτη θα πρέπει να θέσουν μορατόριουμ στην πώληση και τη χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (AI) έως ότου τεθούν σε ισχύ κατάλληλες εγγυήσεις, δήλωσε η επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Michelle Bachelet.

«Απαιτείται επείγουσα δράση καθώς μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να εκτιμηθούν και να αντιμετωπιστούν οι σοβαροί κίνδυνοι που θέτει αυτή η τεχνολογία για τα ανθρώπινα δικαιώματα», προειδοποίησε η Bachelet. «Όσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο πιο αυστηρές θα είναι οι νομικές απαιτήσεις για τη χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης».

Η Bachelet ζήτησε επίσης να απαγορευτούν οι εφαρμογές AI που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι μια δύναμη για το καλό, βοηθώντας τις κοινωνίες να ξεπεράσουν μερικές από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.

Αλλά οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να έχουν αρνητικές, ακόμη και καταστροφικές συνέπειες, εάν χρησιμοποιηθούν χωρίς επαρκή σημασία για το πώς επηρεάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων».

Την Τρίτη, η Bachelet εξέφρασε την ανησυχία της για το «πρωτοφανές επίπεδο παρακολούθησης σε όλο τον κόσμο από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς», κάτι που επέμεινε ότι ήταν «ασυμβίβαστο» με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr