NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

«Χιονοστιβάδα» έργων πληροφορικής 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλους του έτους

«Χιονοστιβάδα» έργων πληροφορικής 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλους του έτους

​Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 85η ΔΕΘ, η εκδήλωση με θέμα: #transformingGReece: Η Ελλάδα προχωράει στη νέα εποχή" με καλεσμένους, την «Εθνική Ελλάδας» της Ελληνικής αγοράς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στην εκδήλωση από τους παρισταμένους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αφού επεσήμανε τον τεράστιο ρόλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας ως βασικός εκτελεστικός βραχίονας του Υπουργείου στην υλοποίηση των έργων, χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης ως ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» με ψηφιακές μεταρρυθμίσεις 6 δις ευρώ για την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες τα επόμενα χρόνια. Tόνισε μάλιστα ότι οι νέες χρηματοδοτικές δυνατότητες, δηλαδή το υφιστάμενο και το νέο ΕΣΠΑ, οι εθνικοί πόροι, αλλά και νέα εργαλεία, όπως τα ΣΔΙΤ, δημιουργούν μια μεγάλη χρηματοδοτική πηγή, «που μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε όχι μόνο το αναγκαίο, αλλά και το επιθυμητό».

Από την πλευρά του ο διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, κ. Σταύρος Ασθενίδης προανήγγειλε «χιονοστιβάδα έργων», μέχρι το τέλους του έτους συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα τόνισε: «Καταρχήν να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό για τα καλά του λόγια. Νιώθω περήφανος που μετά από δυο χρόνια, που τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός, μας εμπιστεύτηκαν στην διοίκηση της εταιρείας, έχουμε να παρουσιάσουμε αυτό το έργο το οποίο νομίζω ότι το βλέπετε όλοι. Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια η Κοινωνία της Πληροφορίας έχει προχωρήσει σε περίπου 70 προγραμματικές συμφωνίες ύψους 2 δις. Έχει ήδη 50 συμβασιοποιημένα έργα τα οποία αθροίζουν στα 600 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλους του έτους προγραμματίζουμε την προκήρυξη διαγωνισμών περίπου 40 έργων συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ. Νομίζω ότι τόσα πολλά έργα δεν έχουν ακουστεί ποτέ ξανά στην πληροφορική και στις τηλεπικοινωνίες σε τόσο σύντομο διάστημα.

Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε αυτή την ομάδα στην εταιρεία, η οποία δίνει τον καλύτερο της εαυτό ώστε να πετύχουμε τόσο γρήγορα όλα όσα έχουμε πετύχει και να προχωρήσουμε σε αυτή την μετάβαση που έχει θέση ως στόχο η κυβέρνηση και ο Υπουργός μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υψηλούς προσκεκλημένους της αγοράς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας γιατί άλλωστε είναι οι βασικοί μας συνεργάτες. Είναι εκείνοι που θα κληθούν να υλοποιήσουν μαζί μας μια χιονοστιβάδα από έργα που έρχονται. Η Κοινωνία της Πληροφορίας είναι προ των πυλών να υλοποιήσει έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δις. Ένα πακέτο έργων που θα είναι παραπάνω από διπλάσιο από το προηγούμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα της εταιρείας. Το ζητούμενο είναι λοιπόν τόσο εμείς όσο και εσείς στις εταιρείες να κινητοποιήσουμε όλους αυτούς τους πόρους που θα χρειαστούμε έτσι ώστε να παραδώσουνε όλα αυτά τα έργα στον χρόνο και στην ποιότητα που απαιτείται. Διακρίνω μια ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και προσδοκώ σε συνεργίες. Η 20χρονη πλέον Κοινωνία της Πληροφορίας έχει ενηλικιωθεί και είναι εδώ για να στηρίξει τις προσπάθειες σας προς τον κοινό σκοπό της υλοποίησης των έργων. Είμαστε στην ίδια πλευρά για να κάνουμε το #transformingGReece πραγματικότητα».

Ο Γενικός Διευθυντής Δημοσίων Έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας κ. Δημήτρης Γιάντσης στην τοποθέτηση του επεσήμανε: Καταρχήν θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου μετά τον Υπουργό και τον κ. Ασθενιδη να ευχαριστήσω όλους τους εκλεκτούς συνεργάτες που έχουμε συνεργαστεί, συνεργαζόμαστε και θα συνεργαζόμαστε και στον μέλλον. Όλοι γνωρίζουμε ότι είμαστε μπροστά στο ευχάριστο πρόβλημα να μην προλαβαίνει η ιδιωτική αγορά τα έργα που προκηρύσσει το Δημόσιο με βασικό εκτελεστικό βραχίονα του Υπουργείου την Κοινωνία της Πληροφορίας. Ενδεικτικά σε αυτά που ανέφερε ο κ Ασθενίδης θα ήθελα να συμπληρώσω ότι σε αυτά τα δυο χρόνια έχουμε προκηρύξει μέχρι στιγμής 70 έργα ύψους άνω των 750 εκατ. ευρώ και για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταθέσουμε τα τεχνικά δελτία εντός αυτού του έτους προκειμένου να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση τους. Η Κοινωνία της Πληροφορίας έχει καταλάβει τον κομβικό ρόλο που θα διαδραματίσει μέσα σε όλο αυτό το κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού και έχουμε αυξήσει το προσωπικό μας κατά 70% τα τελευταία δυο χρόνια προκειμένου να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις. Πρέπει η αγορά να είναι σε εγρήγορση. Πρέπει αμφότεροι να έχουμε ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας ώστε να μην χαθεί ούτε μέρα».

Στις τοποθετήσεις τους οι υψηλοί εκπρόσωποι της αγοράς Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής επεσήμαναν την διάθεσή τους για συνεργασία αλλά και την ικανοποίησή τους για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται με αυτό το ευρύ πλέγμα έργων ψηφιακού μετασχηματισμού στην Δημόσια Διοίκηση. Στην εκδήλωση παρέστησαν είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά οι: Γιώτα Παπαρίδου (πρόεδρος του ΣΕΠΕ), Ελίνα Σβύρου (Εμπορική Διευθύντρια Μεγάλων Εταιρικών Πελατών του Vodafone Business), Γιάννης Μερτζάνης (Διευθύνων Σύμβουλος της Space Hellas), Αλέξανδρος Μάνος (Διευθύνων Σύμβουλος της Intrasoft International), Αλέξανδρος Μπρέγιαννης (Public Sector Business Development Director(ICT) της Wind), Γιάννης Λουμάκης (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Uni Systems), Αντώνης Τσιμπούκης (Γενικός Διευθυντής της CISCO), Γιάννης Κωνσταντινίδης (Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ), Αντώνης Οικονόμου (Υπεύθυνος Κυβερνητικών Οργανισμών της Microsoft) και Πάνος Ξενάκης (Διευθυντής Έργων Δημοσίου Τομέα της Byte).

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοσιογράφος κ. Αιμίλιος Περδικάρης, ο οποίος ανακοίνωσε και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με την Κοινωνία της Πληροφορίας και η οποία σύντομα θα αρχίσει να υλοποιείται.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr