NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Βραβεύθηκαν οι καλύτερες ομάδες του Έξυπνου Επιταχυντή Επιχειρήσεων

Βραβεύθηκαν οι καλύτερες ομάδες του Έξυπνου Επιταχυντή Επιχειρήσεων

​Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, το περασμένο διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2021, η τελική εκδήλωση του έργου Intelligent Cross Border Accelerator for ICT-enabled start-ups (iCBA) που υλοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια στο πλαίσιο του Προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG.

Πιο συγκεκριμένα, οι καλύτερες 26 ομάδες (15 από την Ελλάδα + 11 από τη Βόρεια Μακεδονία) παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους μοντέλο σε 38 θεσμικούς επενδυτές, επιχειρηματικούς αγγέλους και εταιρείες στις εγκαταστάσεις της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην ελληνική πλευρά, στο πλαίσιο του έργου υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ideas Forward ο διαγωνισμός Next Stage Challenge, ένα συνολικό πρόγραμμα ανάπτυξης και υποστήριξης επιχειρηματικών ιδεών από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Φλώρινα και Πέλλα. Στόχος όλων των φορέων που συμμετείχαν στη διοργάνωση αποτελεί η θεσμοθέτηση του διαγωνισμού σε ετήσια βάση καθώς αποτελεί σημαντική υποβοήθηση του οικοσυστήματος της περιοχής.

Τα αποτελέσματά του Next Stage Challenge 2021 :

Εarly Revenues stage

1η θέση: SEAMX – Χρηματικό βραβείο 10.000 € από την Ideas Forward

Διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε διοργανωτές και χορηγούς δρομικών αθλητικών γεγονότων να προσφέρουν μια κορυφαία εξατομικευμένη εμπειρία στους δρομείς τους

2η θέση: FleetPass – Πακέτο υποστήριξης (co-working, έδρα, perks) από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

Λογισμικό για τη διαχείριση στόλων οχημάτων που καθημερινά εκτελούν πολλαπλές στάσεις, αυτοματοποιώντας τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των δρομολογίων.

Prototype stage

1η θέση: AidPlex – Χρηματικό βραβείο 6.000 € από την Ideas Forward

Έξυπνη συσκευή που εφαρμόζει σε κηδεμόνες σκολίωσης κάθε τύπου, λύνοντας το πρόβλημα της παρακολούθησης της ορθής χρήσης του κηδεμόνα για την προσαρμογή της θεραπείας .

2η θέση: Fertil.ai – Πακέτο υποστήριξης (co-working, έδρα, perks) από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

Λογισμικό που βελτιώνει τα αποτελέσματα των κλινικών εξωσωματικής γονιμοποίησης, αναλύοντας εικόνες εμβρύων και αξιολογώντας τη πιθανότητα να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη.

Idea stage

1η θέση: METIS – Χρηματικό βραβείο 4.000 € από την Ideas Forward

Έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του παγκρέατος στα στάδια Ι και ΙΙ, μέσω μη επεμβατικού διαγνωστικού τεστ χαμηλού κόστους, που ανιχνεύει μικρά μόρια σε δείγματα ούρων .

2η θέση: Skolix – Πακέτο υποστήριξης (co-working, έδρα, perks) από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

Παραγωγή ζωικής πρωτεΐνης από έντομα για χρήση σε ζωοτροφές και συμπληρώματα διατροφής, βασισμένη στη βιώσιμη εκτροφή αλευροσκούληκων (Tenebrio Molitor).

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας- Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης ενώ έδωσαν το παρόν ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και o κ. Μιχάλης Δρίτσας, Διευθυντής του Γραφείου του Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δρ. Χρίστου Δήμα.

Κύριος στόχος του έργου iCBA ήταν να παράσχει επιχειρηματική κατάρτιση και καθοδήγηση, ώστε να βοηθήσει στη δημιουργία και στήριξη νεοφυών (start-up) επιχειρήσεων στη διασυνοριακή ζώνη της Ελλάδας-Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Το έργο, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών, συντονίζουν η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το ερευνητικό κέντρο SEERC του CITY College, το Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης», το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Πληροφοριών (UIST) «Απόστολος Παύλος», το NCDIEL (Εθνικό Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Μάθησης) και το YES Foundation.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr