NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Είμαστε σε πόλεμο με τα κρυπτονομίσματα» λέει ο Τούρκος πρόεδρος Erdoğan

«Είμαστε σε πόλεμο με τα κρυπτονομίσματα» λέει ο Τούρκος πρόεδρος Erdoğan

​Η Τουρκία είναι πρόθυμη να γίνει κόμβος blockchain, ως χώρα με το ένα «πόδι» στην Ευρώπη και το άλλο στην Ασία. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τα κρυπτονομίσματα, όπως επανέλαβε πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyib Erdoğan.

Ο Erdoğan φιλοξένησε μια εκδήλωση με νεαρά άτομα από όλη τη χώρα. Ένας ακροατής αναφέρθηκε στην Digital Turkish Lira Collaboration Platform που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, ρωτώντας αν η κεντρική τράπεζα θα στηρίξει τα κρυπτονομίσματα. Ρώτησε, επίσης, τον Erdoğan για τις απόψεις του σχετικά με τα κρυπτονομίσματα.

«Δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να αγκαλιάσουμε τα κρυπτονομίσματα», τόνισε, προσθέτοντας:

«Αντίθετα, έχουμε έναν ξεχωριστό πόλεμο, έναν ξεχωριστό αγώνα εναντίον τους. Δεν θα προσφέρουμε ποτέ υποστήριξη στα κρυπτονομίσματα. Γιατί θα προχωρήσουμε με το δικό μας νόμισμα που έχει τη δική του ταυτότητα».

Ο Binali Yıldırım, πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, συνέχισε εξηγώντας ότι τα κρυπτονομίσματα απαιτούν αυστηρή εποπτεία λόγω των πιθανών κινδύνων τους. «Είναι σαν μια πώληση ενός πλασματικού μέλλοντος», είπε.

Η Τουρκία ανακοίνωσε για πρώτη φορά σχέδια για μια εθνική υποδομή blockchain το 2019. Από τότε, η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές έχουν υιοθετήσει μια στάση υπέρ του blockchain.

Η τουρκική κυβέρνηση κοινοποίησε σχέδια για ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC), με δοκιμές που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2021.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr