NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Λιθουανία: Μην αγοράζετε κινεζικά κινητά, πετάξτε αυτά που έχετε

Λιθουανία: Μην αγοράζετε κινεζικά κινητά, πετάξτε αυτά που έχετε

Το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας συνέστησε στους καταναλωτές να αποφεύγουν να αγοράζουν κινεζικά κινητά τηλέφωνα και να πετάξουν αυτά που έχουν, αφού μια κυβερνητική έκθεση υποστήριξε ότι οι συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένες δυνατότητες λογοκρισίας.

Τα τηλέφωνα που πωλούνται στην Ευρώπη από τον κινεζικό γίγαντα smartphone Xiaomi έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα εντοπισμού και λογοκρισίας όρων όπως «Ελεύθερο Θιβέτ», «Ζήτω η ανεξαρτησία της Ταιβάν» ή «δημοκρατικό κίνημα», όπως υποστηρίζουν οι λιθουανικές Αρχές.

Η δυνατότητα στο λογισμικό τηλεφώνου Mi 10T 5G της Xiaomi είχε απενεργοποιηθεί για την «περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί από απόσταση οποιαδήποτε στιγμή, τόνισε το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας.

«Η σύστασή μας είναι να μην αγοράσετε νέα κινεζικά τηλέφωνα και να απαλλαγείτε από αυτά που έχουν ήδη αγοραστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Margiris Abukevicius παρουσιάζοντας την έκθεση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr