NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Mindspace University Program II - Ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας

Mindspace University Program II - Ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας
22_09_2021 | 12:17 22_09_2021 | 12:37
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Παιδεία - Νεολαία

Ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με ψηφιακές τάξεις και πρόσωπο-με-πρόσωπο συναντήσεις δικτύωσης που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον κόσμο των επιχειρήσεων από το μηδέν και να συνεργαστούν με επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ και τα Βαλκάνια

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές πανεπιστημίου ή πρόσφατους απόφοιτους στην Ελλάδα, Κροατία, Αλβανία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Σερβία ή Βόρεια Μακεδονία;

Και δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις προκλήσεις και τις επαγγελματικές ευκαιρίες στον τομέα των Logistics και Μεταφορών, να δημιουργήσουν νέες επιχειρησιακές ιδέες με μέντορες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τα Βαλκάνια και να ταξιδέψουν στην Silicon Valley.

Θεματική ενότητα: Transport & Logistics Digitalisation

→ ΔΕΝ απαιτείται η υποβολή επιχειρηματικής ιδέας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως τις 10 Οκτωβρίου 2021 εδώ.

Mindspace University Program II

Είναι μια σειρά εντατικών webinars 4 εβδομάδων, ψηφιακών τάξεων, mentoring και πρόσωπο με πρόσωπο δικτύωσης για νέους ανθρώπους σε Ελλάδα, Κροατία, Αλβανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβούνιο με σκοπό να μάθεις τις επιχειρηματικές προκλήσεις και ευκαιρίες στον τομέα των Logistics και Μεταφορών, και να προπονηθείς στην δημιουργία επιχειρηματικών ιδεών δίπλα σε επιχειρηματίες από τη Silicon Valley, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Δομή προγράμματος

Α) Εκπαιδευτικό στάδιο

Διάρκεια: online πρόγραμμα 4 εβδομάδων

Περιεχόμενο: Προκλήσεις και επιχειρηματικές ευκαιρίες στα Logistics και τις Μεταφορες

  • -Θαλάσσιες μεταφορές
  • -Οδικό φορτίο
  • -Κινητικότητα
  • -Ηλεκτρονικό εμπόριο & Last Mile παραδόσεις
  • -Βασικές αρχές επιχειρηματικότητας και ψηφιακά εργαλεία

Μορφή: διαδραστικά workshops, ψηφιακές τάξεις και σεμινάρια

Πρόσωπο με πρόσωπο δικτύωση με ταλαντούχους νέους από 6 βαλκανικές χώρες

Παραδίδεται από: 20 λαμπρούς επιχειρηματίες και C level employees από μεγάλες εταιρείες και startups.

Διεκδίκησε πρόσβαση σε online σεμινάρια, ψηφιακές τάξεις, πηγές και μελέτη υποθέσεων από επιτυχημένους επιχειρηματίες και έμπειρους μέντορες για να εξοικειωθείς με κοινούς όρους και μεθόδους επιχειρηματικών προγραμμάτων, να κατανοήσεις περισσότερα σχετικά με τις θεμελιώδεις αρχές των Logistics και Μεταφορών και να πάρεις μια πρώτη όψη στις τεχνολογίες, τις κύριες προκλήσεις και τις μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Ναυτιλία, το οδικό φορτίο, την κινητικότητα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Επιπλέον, θα μάθεις την διαδικασία της δημιουργίας μιας ιδέας και θα εκπαιδευθείς στις βασικές αρχές της δημιουργίας επιχειρηματικών μοντέλων, με σκοπό να δομήσεις την ιδέα σου, μιας και θα χρειαστεί να υποβάλλεις ένα πλάνο επιχειρηματικού μοντέλου στο τέλος αυτού του μέρους, ώστε να περάσεις στο επόμενο, Επιχειρηματικό μέρος.

Δημιουργία ομάδων

Σε περίπτωση που δεν έχεις ομάδα ή αναζητείς περισσότερα μέλη για προσθήκη, θα σε βοηθήσουμε να βρεις μια και να ταιριάξεις με άλλους ταλαντούχους νέους, με βάση τις ικανότητες σου, τον τρόπο σκέψης σου και τους στόχους σου, μέσα από ατομικά sessions πρόσωπο με πρόσωπο. Σε περίπτωση που έχεις ήδη ολοκληρωμένη ομάδα, μπορείς και πάλι να συμμετάσχεις με αυτή.

Οι 10 καλύτερες ομάδες, οι οποίες θα επιλέγουν από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο, το Επιχειρηματικό στάδιο.

B) Επιχειρηματικό στάδιο

Διάρκεια: 3 εβδομάδες online πρόγραμμα

Περιεχόμενο: καθοδήγηση στις επιχειρηματικές ιδέες των Logistics και μεταφορών

Μορφή: 1-1 sessions καθοδήγησης, εξάσκηση σε επιχειρηματικά μοντέλα και workshops ικανοτήτων παρουσίασης

Μέντορες: >15 επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη από πολυεθνικές εταιρείες και startups.

Οι 10 καλύτερες ομάδες που θα επιλέγουν κατα το Εκπαιδευτικό στάδιο, μπαίνουν στο Επιχειρηματικό στάδιο για να λάβουν ατομική καθοδήγηση από μέντορες, εκπαιδεύσεις και σεμινάρια ικανοτήτων παρουσίασης, συνεργασία με επιχειρηματίες και μέντορες, με σκοπό να βελτιώσουν την ιδέα τους, να πειραματιστούν με τα επιχειρηματικά τους εργαλεία και να προετοιμαστούν για την τελική εκδήλωση Final Pitching Event, που θα διεκδικήσουν μια θέση στο ταξίδι στις ΗΠΑ και τις 10.000€.

Τελικός - Online Pitching Event

Κάθε ομάδα συμμετέχει σε μια ψηφιακή εκδήλωση όπου θα παρουσιάσει τις ιδέες της στην κριτική επιτροπή, διεκδικώντας τα έπαθλα.

mindspace_vraveia2021.jpg?mtime=20210922123654#asset:297453


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr