NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Bezos Earth Fund: 1 δισ. δολάρια για την προστασία ευπαθών περιοχών του κόσμου

Bezos Earth Fund: 1 δισ. δολάρια για την προστασία ευπαθών περιοχών του κόσμου

​Το Bezos Earth Fund δεσμεύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη διατήρηση και την προστασία ευπαθών περιοχών του κόσμου, εστιάζοντας αρχικά στη λεκάνη του Κονγκό, τις τροπικές Άνδεις και τον τροπικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Το Bezos Earth Fund παρουσίασε τη νέα χρηματοδότηση, ως μέρος της προηγούμενης δέσμευσης του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων σε όλο τον κόσμο.

Οι επιχορηγήσεις θα δώσουν προτεραιότητα σε οργανώσεις που συνεργάζονται στενά με τις τοπικές κοινότητες και πληθυσμούς, σύμφωνα με τους επικεφαλής του Bezos Earth Fund.

«Σύμφωνα με τις περισσότερες μετρήσεις, η ζωή είναι καλύτερη από ό, τι στο παρελθόν. Τα παγκόσμια ποσοστά φτώχειας είναι χαμηλότερα, η βρεφική θνησιμότητα και το προσδόκιμο ζωής είναι καλύτερα και τα ποσοστά εκπαίδευσης είναι πολύ υψηλότερα», σημείωσε ο Bezos.

Ωστόσο, χαρακτήρισε τον φυσικό κόσμο «μια αξιοσημείωτη εξαίρεση», λέγοντας ότι «δεν είναι καλύτερος σήμερα από ό, τι πριν από 500 χρόνια, όταν απολαμβάναμε παρθένα δάση, καθαρά ποτάμια και τον παρθένο αέρα της προ-βιομηχανικής εποχής».

Και πρόσθεσε: «Μπορούμε και πρέπει να αντιστρέψουμε αυτήν την ανωμαλία. Μπορούμε να έχουμε τα οφέλη της σύγχρονης ζωής σε έναν ακμάζοντα φυσικό κόσμο. Ελπίζω αυτή η δέσμευση να εμπνεύσει και άλλους να δεσμευτούν για την προστασία και τη διατήρηση της φύσης και τη βοήθεια στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Μια δουλειά τόσο μεγάλη χρειάζεται πολλούς συμμάχους».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr