NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

The Pouma Academy: Εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσα από video games!

The Pouma Academy: Εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσα από video games!
23_09_2021 27_09_2021

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how

​Η Δήμητρα Γιαννουπλάκη από μικρή λάτρευε το διάβασμα και την έρευνα. Σπούδασε Θεολογία και Αγγλική φιλολογία, αλλά ήταν οι μεταπτυχιακές σπουδές στη διδασκαλία με τη χρήση ψηφιακών μέσων που την έκαναν να καταλάβει τη δυναμική των video games στην εκπαίδευση και στη γλωσσομάθεια!

Με μελέτη γλωσσών όπως Ιταλικά, Γερμανικά και Αραβικά, μετρά 12 χρόνια εμπειρίας στην ηλεκτρονική διδασκαλία Αγγλικών. Με «πυξίδα» της την ολιστική αντιμετώπιση της εκπαίδευσης και την ανάπτυξη των soft skills του μαθητή, ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη τη δική της επιχείρηση, το Pouma Academy, με την οικονομική και συμβουλευτική υποστήριξη του The People’s Trust.

- Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας;

Είχα ως στόχο μου να το ξεκινήσω με την επιστροφή μου στην Ελλάδα. Κατά τη διαμονή μου στο εξωτερικό συνειδητοποίησα ότι ο χώρος της εκπαίδευσης και κυρίως της γλωσσομάθειας χρειάζεται να προσανατολιστεί σε πιο πρακτική χρήση της γλώσσας. Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο κόσμος μπορεί μεν να διδάσκεται, αλλά δυσκολεύεται να μιλήσει Αγγλικά με άνεση και αυτοπεποίθηση! Ένιωσα λοιπόν ότι μπορούσα να κάνω κάτι γι’ αυτό και να καλύψω μία πραγματική ανάγκη. Στην επιχειρηματικότητα συνδυάζεται η θεωρία με την πράξη. Αφού είχα μελετήσει κι ερευνήσει θεωρίες και μεθοδολογίες της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών και είχα εντοπίσει μία πραγματική ανάγκη της αγοράς, ήταν η ώρα για εμένα να προχωρήσω στην υλοποίηση.

- Τι είναι το The Pouma Academy; Πώς εμπνευστήκατε το όνομα;

Το όνομα αναφέρεται στο πάθος που έχει ο καθένας μας να κυνηγήσει τον στόχο του. Αυτό το πάθος εγώ προσωπικά το ταυτίζω με ένα πούμα και ο συμβολισμός αυτός στο The Pouma Academy είναι μία επίκληση στην πλευρά του εαυτού μας που δεν σταματάει, παρά μόνο όταν κατακτήσουμε αυτό που ονειρευόμαστε. Το πούμα στο The Pouma Academy γράφεται με «o» και «u» για να συνδέεται με την Ελληνική λέξη «πούμα».

- Ποιες είναι οι βασικές υπηρεσίες που προσφέρετε; Αφορούν μόνο τη Θεσσαλονίκη;

Διδασκαλία αγγλικών και ανάπτυξη soft skills μέσω gaming και apps σε online μαθήματα σχεδιασμένα με βάση το προφίλ του μαθητή. Στο Pouma Academy αγκαλιάζουμε τις δραστηριότητες που έχει ένας μαθητής στον ελεύθερο χρόνο του και τις μετατρέπουμε σε εμπειρίες μάθησης. Συγκεκριμένα, αξιοποιούμε video games τα οποία προσφέρονται για την καλλιέργεια της γλώσσας, αλλά και των soft/life skills των μαθητών μας, όπως είναι η ομαδικότητα, η δημιουργικότητα, η φαντασία, η λήψη αποφάσεων και η ενσυναίσθηση. Δεν σχεδιάζουμε video games και apps, αλλά επιλέγουμε και συστήνουμε τα πιο κατάλληλα, ανάλογα με το προφίλ του μαθητή μας. Καλωσορίζουμε το gaming ως εργαλείο μάθησης.

Τα μαθήματά μας προσφέρονται ηλεκτρονικά σε ανθρώπους κάθε ηλικίας (από 8-80 ετών) που επιδιώκουν να καλύψουν ανάγκες όπως το να προετοιμαστούν για ένα job interview, να πάρουν ένα πτυχίο, να βελτιώσουν τα προφορικά και τα γραπτά τους, αλλά και να ταξιδεύουν στο εξωτερικό με άνεση και αυτοπεποίθηση για το επίπεδο της γλωσσομάθειάς τους. Δεν υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός. Εάν υπάρχει Internet, το μάθημα μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από το πού ζει ο μαθητής.

- Πού μπορεί να σας βρει κάποιος;

Στην ιστοσελίδα μας και στη σελίδα μας στο facebook, αλλά και στο email: ask@thepoumaacademy.com.

Ο ανταγωνισμός δεν δυσκόλεψε σημαντικά τον σχεδιασμό της Δήμητρας. «Ήξερα τι ήθελα να κάνω και ήμουν αποφασισμένη», όπως μας λέει και η ίδια. «Ο ανταγωνισμός μας κάνει καλύτερους και δεν πρέπει να μας φοβίζει. Ρίχνω πάντα το βάρος στην ποιότητα των υπηρεσιών, στην καινοτομία και το σχεδιασμό μαθημάτων που έχουν πρακτικό αποτέλεσμα για τους μαθητές μου. Η επιχειρηματικότητα προϋποθέτει την επαγρύπνηση και τον έρωτα με το εγχείρημα. Αν κάποιος έχει αυτά τα δύο στοιχεία και είναι έτοιμος να πάρει λογικά ρίσκα, τότε η επιχειρηματικότητα είναι μονόδρομος», μας εξηγεί η επιχειρηματίας. Ο κορονοϊός επίσης δεν την επηρέασε, καθώς οι υπηρεσίες μέχρι στιγμής παρέχονται αποκλειστικά μέσω internet.

- Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης;

Το πλεονέκτημα είναι ότι θα πάρει πρακτικά αποτελέσματα (hard & soft skills) με μια μέθοδο κομμένη στα μέτρα του που θα του φανεί περισσότερο ως παιχνίδι (entertainment), παρά ως μονοδιάστατη εκπαίδευση (education)! Εισάγουμε στην αγορά μια καινοτόμα μεθοδολογία, που είναι η δημιουργική αξιοποίηση του gaming στον χώρο της εκπαίδευσης. Μάλιστα, τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει βασικό εργαλείο όχι μόνο για την απόκτηση γνώσης, αλλά για την ολιστική εκπαίδευση του ανθρώπου. Ο μαθητής μας καταλαβαίνει γρήγορα ότι εκπαιδεύεται με πρωτοποριακές μεθόδους, οι οποίες είναι άγνωστες ακόμα στους περισσότερους κι έτσι νιώθει κι ο ίδιος ότι πρωτοπορεί. Oι υπηρεσίες μας είναι προσωποποιημένες και παρέχονται ηλεκτρονικά, οπότε προσφέρουμε μεγάλη ευελιξία στην εξυπηρέτηση του μαθητή.

- Πώς φαντάζεστε την επιχείρησή σας σε πέντε χρόνια από τώρα;

Με learning spots ανά την Ελλάδα (όπου θα διδάσκουμε και σε φυσικό χώρο σε μικρές ομάδες) και Το Pouma Academy ένα ευρέως αναγνωρίσιμο brand! Το πιστεύω ακράδαντα ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό επειδή η δουλειά μας ήδη αναγνωρίζεται και έχω ήδη στα χέρια μου προτάσεις και ενδιαφέρον για συνεργασία από το εξωτερικό. Εκείνα που θα μείνουν αμετάβλητα είναι η ποιότητα των μαθημάτων μας και η δίψα μας για πρωτοπορία.

- Πώς μάθατε για τον οργανισμό The People's Trust;

Εντελώς τυχαία διάβασα ότι ο οργανισμός προσέφερε οικονομική υποστήριξη σε μία κοπέλα για να ανοίξει την επιχείρησή της. Δεν είχα ξανακούσει για το The People’s Trust. Επικοινώνησα μαζί τους, έκανα αίτηση και σε 1-2 μέρες με κάλεσαν στο γραφείο τους στη Θεσσαλονίκη. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη, προχώρησα τη διαδικασία όπως μου ζητήθηκε και δόθηκε η οικονομική υποστήριξη. Ήταν μια ευλογημένη στιγμή και είμαι βαθύτατα ευγνώμων.

- Με ποιο τρόπο σας βοήθησε ο οργανισμός;

Η οικονομική υποστήριξη που έλαβα αφορά σε υπηρεσίες μάρκετινγκ, εξοπλισμό γραφείου και έξοδα που αφορούν στην επιχείρηση. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε προσεχτικά το πού θα επενδύσουμε το κάθε μας ευρώ ώστε η βοήθεια αυτή να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

- Θα προτείνατε το The People's Trust σε ένα νέο επιχειρηματία και γιατί;

Απολύτως! Δε χρειάζεται να έχεις γνωριμίες για να πετύχεις κάτι. Σε κάθε υποτροφία που έλαβα στη ζωή μου έκανα μόνο δύο πράγματα. Πίστευα στον εαυτό μου και ήμουν έτοιμη να εργαστώ, όσο και αν χρειαζόταν και να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Ο κάθε νέος επιχειρηματίας που έχει εντοπίσει μία πραγματική ανάγκη στην αγορά και θέλει να δημιουργήσει πρέπει να κάνει το βήμα και να αναζητήσει μια στήριξη. Δεν έχασα λεπτό, έκανα την αίτηση, συνεργάστηκα με τον business coach της επιχείρησής μου, δημιουργήσαμε το business plan, εγκρίθηκε από το The People’s Trust και προχωρήσαμε στην υλοποίηση της επιχείρησής μου.

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr