NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Προειδοποίηση για πρόσωπα που παρουσιάζονται ψευδώς ως στελέχη ή εκπρόσωποι της ΕΚ

Προειδοποίηση για πρόσωπα που παρουσιάζονται ψευδώς ως στελέχη ή εκπρόσωποι της ΕΚ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί ζητά να είναι οι επενδυτές με άτομα που επικοινωνούν μαζί τους και εμφανίζονται ως στελέχη ή εκπρόσωποί της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η ΕΚ τονίζει ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στελεχών της αποτελούνται από το επώνυμο του στελέχους και το συνθετικό @cmc.gov.gr, το οποίο χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους με επενδυτές και σε καμία περίπτωση μέσω προσωπικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (gmail, yahoo, κ.ά.).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις προσώπων τα οποία παρουσιάστηκαν ως στελέχη ή εκπρόσωποί της και επικοινώνησαν (μέσω της αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων από προσωπικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – gmail) με επενδυτές, δηλώνοντας πρόθυμα να βοηθήσουν στην ανάκτηση κεφαλαίων που έχουν απολεσθεί, στο πλαίσιο συνεργασίας επενδυτών με μη αδειοδοτημένες, διαδικτυακές εταιρείες (πλατφόρμες).

Τα πρόσωπα αυτά αξίωσαν την καταβολή χρημάτων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή των κεφαλαίων τους αποσπώντας προσωπικές πληροφορίες (αριθμούς αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου και τραπεζικών λογαριασμών).

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισημαίνει ότι ότι τα πρόσωπα αυτά δεν σχετίζονται με την ΕΚ, δεν είναι στελέχη της ούτε την εκπροσωπούν και ότι σε καμία περίπτωση δεν επικοινωνεί με το επενδυτικό κοινό μέσω της χρήσης του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (gmail, yahoo, κ.ά.) στελεχών της. Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στελεχών της αποτελούνται από το επώνυμο του στελέχους και το συνθετικό @cmc.gov.gr.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τέλος, συστήνει στους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κοινοποιούν σε άγνωστα σε αυτούς πρόσωπα οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr