NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η ΕΕ απαιτεί συμβατότητα με USB-C για όλες τις φορητές συσκευές

Η ΕΕ απαιτεί συμβατότητα με USB-C για όλες τις φορητές συσκευές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκάλυψε σχέδια μέσω των οποίων θα απαιτείται από τους κατασκευαστές smartphone να υιοθετήσουν μια ενιαία μέθοδο φόρτισης για κινητές συσκευές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε νομοθεσία που θα επιβάλλει φόρτιση μέσω USB-C, τεχνολογία που πολλοί κατασκευαστές συσκευών έχουν ήδη υιοθετήσει.

Η σημαντικότερη εταιρεία που έχει μείνει εκτός της διαδικασίας είναι η Apple, η οποία αντιστάθηκε στις προσπάθειες του μπλοκ για ένα ενιαίο πρότυπο.

Τα iPhone έρχονται με τη θύρα φόρτισης Lightning, αν και τα νεότερα μοντέλα έρχονται με καλώδια που μπορούν να συνδεθούν σε USB-C.

Η ώθηση της ΕΕ αναμένεται πως θα υποστηριχθεί από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αναζητούν τον κατάλληλο φορτιστή για τη συσκευή τους. Αλλά η ΕΕ θέλει, επίσης, να μειώσει τους 11.000 μετρικούς τόνους ηλεκτρονικών απορριμμάτων που απορρίπτονται κάθε χρόνο από τους Ευρωπαίους.

Η Κομισιόν ανέφερε ότι ο τυπικός Ευρωπαίος διαθέτει τουλάχιστον τρεις φορτιστές και χρησιμοποιεί δύο τακτικά, αλλά το 38% των ανθρώπων αναφέρουν ότι δεν μπορούν να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους τουλάχιστον μία φορά επειδή δεν βρίσκουν συμβατό φορτιστή.

«Οι φορτιστές τροφοδοτούν όλες τις απαραίτητες ηλεκτρονικές συσκευές μας. Με όλο και περισσότερες συσκευές, πωλούνται όλο και περισσότεροι φορτιστές που δεν είναι εναλλάξιμοι ή δεν είναι απαραίτητοι. Βάζουμε τέλος σε αυτό», δήλωσε ο Thierry Breton, επίτροπος εσωτερικής αγοράς της ΕΕ.

«Με την πρότασή μας, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν έναν μόνο φορτιστή για όλα τα φορητά ηλεκτρονικά τους - ένα σημαντικό βήμα για την αύξηση της ευκολίας και τη μείωση των απορριμμάτων».

Σύμφωνα με τον προτεινόμενο νόμο, ο οποίος πρέπει ακόμη να ελεγχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα τηλέφωνα, τα tablet, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, οι φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και τα ακουστικά που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συνοδεύονται από θύρες φόρτισης USB-C

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr