NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στην Αθήνα το 11ο Διεθνές Συνέδριο για τα Εύκαμπτα Ηλεκτρονικά - Καινοτόμες εφαρμογές

Στην Αθήνα το 11ο Διεθνές Συνέδριο για τα Εύκαμπτα Ηλεκτρονικά - Καινοτόμες εφαρμογές
27_09_2021 | 17:43 27_09_2021 | 17:44
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Εφαρμογές που αλλάζουν την πόλη και την καθημερινότητά μας είναι στο επίκεντρο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Εύκαμπτα Ηλεκτρονικά - Καινοτόμες εφαρμογές που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 11 και 12 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Συνέδριο για τα Πράσινα Εύκαμπτα και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά

Η διαρκώς εξελισσόμενη αγορά των Πράσινων Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (GreenFlexible&PrintedElectronics), μια αγορά δισεκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει τους τομείς της Πράσινης Ενέργειας, των Ανανεώσιμων Τεχνολογιών, του Πράσινου Υδρογόνου, των Αυτόνομων Ενεργειακών Συστημάτων, Φωτισμού, Ηλεκτρονικών, Επικοινωνιών, Αυτοματισμού, Ηλεκτρικών Οχημάτων, Έξυπνων κτιρίων και Πόλεων, ψηφιακής γεωργίας, έξυπνης συσκευασίας, υγειονομικής Περίθαλψης , wearables, IoT και γενικότερα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Κυκλικής Οικονομίας, βρίσκεται στο επίκεντρο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου και Έκθεσης «GreenFlexible&PrintedElectronics» που πραγματοποιείται στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel Athens.(http://www.ltfn.gr/conference/)

Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν καινοτομίες ελληνικών εταιρειών στον τομέα της πράσινης ενέργειας, του φωτισμού, των κατασκευών και έξυπνων κτιρίων, των συσκευασιών, της μόδας, της υγείας, των φορητών ηλεκτρονικών κ.ά.

Μια στάση λεωφορείων από το μέλλον, στους δρόμους της Αθήνας

Στη διάρκεια της έκθεσης καινοτόμων προϊόντων στην Αθήνα θα παρουσιαστεί επίσης η ενεργειακά αυτόνομη στάση λεωφορείων.

Η «έξυπνη» ελληνικής κατασκευής στάση είναι εξοπλισμένη με εκτυπώσιμα οργανικά Φωτοβολταϊκά, τα οποία καλύπτουν τον καμπυλωτό θόλο της στάσης, παράγοντας ενέργεια από το διάχυτο φως.

Μ αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους δημότες-επιβάτες, προφυλασσόμενοι από τις UV υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, να φορτίζουν το κινητό τηλέφωνό τους κατά το διάστημα αναμονής του λεωφορείου έχοντας στη διάθεσή τους θύρες USB. Καθώς η ενέργεια προέρχεται από το φως της ημέρας και όχι μόνο από το φως του ήλιου η στάση τροφοδοτείται όλο το 24ωρο.

Η στάση τις βραδινές ώρες φωτίζεται με φωτισμό LED, ενώ παράλληλα μπορεί να τροφοδοτήσει κατ επιλογή του δήμου ρούτερ για WiFi, μετεωρολογικό σταθμό, κ.ά.

Οι «έξυπνες» στάσεις λεωφορείων ήδη λειτουργούν σε δήμους της χώρας, καθώς η εγκατάστασή τους μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα αναπτυξιακά προγράμματα «Φιλόδημος», «Αντώνης Τρίτσης», και άλλα έργα του ΕΣΠΑ, και του ταμείου ανάκαμψης.

Το πρώτο θερμοκήπιο παραγωγής ενέργειας

Τα αποτελέσματα λειτουργίας του πρώτου παγκόσμια θερμοκηπίου παραγωγής ενέργειας που παράγει και αυξάνει την ποσότητα υδροπονικής τομάτας και ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητά της, θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του Συνεδρίου.

Το ελληνικό 100% πράσινο ενεργειακά θερμοκήπιο της εταιρείας ΟΕΤ, αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση αυτόνομης ενεργειακά λειτουργικής μονάδας με οικίσκο κατάλληλη για μεγάλο φάσμα εφαρμογών, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους αυτόνομη εγκατάστασης (κατοικία, χώρο στέγασης προσφύγων, παραγωγή ντομάτας, νησιών, στρατιωτικούς σκοπούς, κ.ά.).

Έξυπνες ετικέτες συσκευασίας

Μερικές από τις πιο σημαντικές εταιρείες του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό , εκπρόσωποι ερευνητικών φορέων και πανεπιστημίων απ' όλο τον κόσμο θα συζητήσουν στη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου για όλες τις εξελίξεις γύρω από την έρευνα, την παραγωγή , αλλά και την εμπορευματοποίηση των εκτυπωμένων, εύκαμπτων, πράσινων ηλεκτρονικών, τα οποία με τις εκατοντάδες εφαρμογές τους βελτιώνουν καθημερινά τη ζωή μας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποτελέσματα μεγάλων ερευνητικών έργων όπως το εθνικό έργο της δράσης Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ,NFCpack.

Το έργο αναπτύσσει μεθόδους και μηχανισμούς για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων ιχνηλασιμότητας «έξυπνης ετικέτας συσκευασίας» με τεχνολογία NFC με στόχο την προστασία των καταναλωτών από περιπτώσεις απάτης ή νοθείας κυρίως σε ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.

Η μεγάλη γιορτή της ηλεκτροκίνησης στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 5.000 Θεσσαλονικείς επισκέφθηκαν τη μεγάλη γιορτή της ηλεκτροκίνησης που έγινε πλέον ένας πετυχημένος θεσμός και μετρά ήδη πέντε χρόνια δράσης της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην παραλία, στο χώρο μπροστά από το άγαλμα του Μ Αλεξάνδρου η ελληνική εταιρεία OrganicElectronicTechnologies (https://oe-technologies.com/) έδειξε στο κοινό της πόλης καινοτόμες εφαρμογές με Φωτοβολταϊκά3ης γενιάς που παράγει.

To ηλιακό παρκινγκ - σκέπαστρο παραγωγής ενέργειας και φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (OPVSolarParkingandChargingEV), που παρουσιάστηκε, διαθέτει συστήματα ασφαλείας με κάμερες, και φωτισμό και δίνει ιδιαίτερη αισθητική και λειτουργικότητα στον χώρο τοποθέτησης του.

Το πράσινο ενεργειακά παρκινγκ, αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση αυτόνομης ή νετ-μέτεριγκ ενεργειακά λειτουργικής μονάδας κατάλληλη για μεγάλο φάσμα εφαρμογών, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους εγκατάσταση(σε κατοικίες, καφετέριες και κτίρια, σούπερ μαρκετ, εργοστασιακούς χώρους, χώρους στάθμευσης σε εθνικές οδούς, χώρους φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μονάδες παραγωγής ενέργειας, κ.ά.).

Τα οργανικά Φωτοβολταϊκά (OPVs),τα οποία είναι τοποθετημένα στην οροφή του, παράγουν ενέργεια, από διάχυτο φως και χαμηλό φωτισμό, είναι κατασκευασμένα σε εύκαμπτα υποστρώματα, με προδιαγραφές σύγχρονης σχεδίασης, είναι φιλικά στο περιβάλλον και από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η νέα καινοτομία της εταιρείας ΟΕΤ θα παρουσιαστεί επίσης στις 11 και 12 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για τη Βιομηχανία των Πράσινων Εκτυπωμένων Εύκαμπτων Ηλεκτρονικών (http://www.ltfn.gr/conference/).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr