NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Τοξικός μόλυβδος σε πάνω από τα μισά δείγματα αίματος παιδιών στις ΗΠΑ

Τοξικός μόλυβδος σε πάνω από τα μισά δείγματα αίματος παιδιών στις ΗΠΑ
30_09_2021 | 12:09 30_09_2021 | 12:11
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

​Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Pediatrics αναφέρει ότι το ήμισυ των παιδιών στην Αμερική κάτω των έξι ετών έχουν ανιχνεύσιμα επίπεδα μολύβδου στο αίμα τους.

Η έρευνα εξέτασε τα πρόσφατα αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων σε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά και είναι η πρώτη αυτής της κλίμακας για την ανάλυση ιχνών μολύβδου στα δείγματα αίματος.

Η μελέτη αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ ερευνητών της Quest Diagnostics και του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης. Ανέλυσε τα στοιχεία από περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια αιματολογικές εξετάσεις.

Οι αιματολογικές ελήφθησαν από παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών, μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Φεβρουαρίου 2020, και περιλάμβαναν και τις 50 αμερικανικές πολιτείες.

Ένα εντυπωσιακό 50,5 τοις εκατό των παιδιών που εξετάστηκαν είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα μολύβδου στο αίμ,α ίσα ή υψηλότερα από 1,0 μg/dL, ενώ το 1,9 τοις εκατό των παιδιών είχαν επίπεδα ίσα ή υψηλότερα από 5,0 μg/dL.

Μια προηγούμενη μελέτη που εξέτασε τα επίπεδα μολύβδου στο αίμα σε παιδιά μεταξύ 2009 και 2015 διαπίστωσε ότι το 3% είχε επίπεδα ίσα ή υψηλότερα από 5,0 μg/dL.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr