NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Η κλιματική ουδετερότητα στην Ελλάδα στο διαδικτυακό 6th Annual Sustainability Summit

Η κλιματική ουδετερότητα στην Ελλάδα στο διαδικτυακό 6th Annual Sustainability Summit
01_10_2021 | 15:51 01_10_2021 | 15:58
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Ενέργεια & Περιβάλλον

Η κλιματική ουδετερότητα στην Ελλάδα και η επίτευξη μιας κυκλικής οικονομίας θα είναι το θέμα του 6ου Annual Sustainability Summit, που διοργανώνει φέτος τo ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE).

Η εκδήλωση, που και φέτος θα πραγματοποιηθεί ως live digital event, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 18.00, θα φιλοξενήσει εκπροσώπους της κυβέρνησης καθώς και διακεκριμένους ομιλητές από θεσμικούς φορείς και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα παρουσιαστεί η νέα έρευνα του i-MBA Sustainable Development and Circular Economy Club του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Η φετινή εκδήλωση έχει ως στόχο να περιγράψει τη σημασία και το ρόλο της κλιματικής ουδετερότητας και της κυκλικής οικονομίας στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία, πώς διαμορφώνεται το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την εφαρμογή των νέων περιβαλλοντικών πολιτικών καθώς και πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις και πώς αντιμετωπίζουν τις νέες προκλήσεις, ποια είναι τα οφέλη, οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες.

H έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει από τον Καθηγητή Eric Soderquist, Διευθυντή MBA International Program (ΟΠΑ), ενώ συντονιστής θα είναι ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Kέντρου Αειφορίας (CSE) και Επισκέπτης Καθηγητής σε θέματα Bιώσιμης Ανάπτυξης & ESG του MBA International. Στην εκδήλωση θα απευθύνει ειδικό Χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριος Κωνσταντίνος Αραβώσης και θα παραστεί ως Guest Speaker ο Urs Brodmann, CEO του Οργανισμού First Climate, ενώ θα συμμετάσχουν στελέχη επιχειρήσεων, φοιτητές και καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν good practices από κορυφαίες επιχειρήσεις στον τομέα αυτό, ενώ θα δοθούν και τιμητικά βραβεία σε εταιρείες και ΜΚΟ που υλοποίησαν σημαντικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες με άξονα το περιβάλλον και την κλιματική ουδετερότητα.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το insider.gr, το epixeiro.gr, το energia.gr και Υποστηρικτής το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Το Annual Sustainability Summit έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός όπου συναντιούνται η ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα σε ένα γόνιμο διάλογο που αναδεικνύει σύγχρονα ζητήματα, τάσεις και προκλήσεις για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εταιρική Υπευθυνότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr